Neživotné poistenie

Neživotné poistenie rozhodne nepodceňujte. Naši makléri vám poradia

Ako poistiť častokrát to najcennejšie, čo vlastníme? Na FinGO.sk konferencii, ktorá sa konala v utorok 12. novembra vo Zvolene, sme si „posvietili“ na oblasť neživotného poistenia. Stretla sa tu stovka odborníkov z celého Slovenska a makléri si vypočuli najnovšie informácie, novinky a zaujímavosti od významných hráčov na poistnom trhu. 

Aj vďaka odbornej konferencii o neživotnom poistení môžu FinGO.sk makléri prinášať svojim klientom kvalitnejšie služby. Či už ide o ochranu auta, nehnuteľnosti, o poistenie zodpovednosti za škodu alebo aj produkty pre podnikateľov. Túto oblasť rozhodne netreba podceňovať a v rovnakom duchu sa niesla aj samotná konferencia. Niektorí sprostredkovatelia dokonca tvrdia, že neživotné poistenie je akási vstupná brána ku klientovi.

„Neživotné poistenie je veľmi dôležitá, a pritom často podceňovaná oblasť osobných financií každého klienta. Stále väčší význam má aj vo firemnom segmente, keďže aj pre podnikateľov je nevyhnutná ochrana ich majetku či poistenie za škody spôsobené tretím osobám ako aj svojim zamestnancom,“ hovorí riaditeľ pre neživotné poistenie vo FinGO.sk Štefan Fajnor, ktorý účastníkov konferencie sprevádzal programom počas celého dňa.

  

Dôležitý je aj servis poistných zmlúv

Na podujatí sa predstavili zástupcovia viacerých významných poisťovní na trhu – AXA, Allianz – Slovenská poisťovňa, Uniqa, Wüstenrot a ČSOB poisťovňa. Makléri sa počas prezentácií pýtali aj na podrobnosti a špeciality rôznych poistení či pripoistení, keďže do oblasti neživotného poistenia patrí množstvo produktov a častokrát nie je jednoduché sa v ich podmienkach vyznať. 

A kam sa neživotné poistenie uberá? Je potrebné si uvedomiť, že ceny poistného, napr. pri PZP, budú v najbližšom období rásť. „Je na nás finančných sprostredkovateľoch, aby sme klientom plnohodnotne vysvetlili zmysel poistenia ako takého, a to nielen pri poistení auta. Rovnako je dôležité nastaviť klientom správne parametre a podmienky ich starších poistných produktov, ktoré už v súčasnosti môžu byť neaktuálne a nevýhodné. Kontrola zastaraných zmlúv má svoj význam aj preto, aby nedochádzalo k neželanému podpoisteniu,“ dodáva Štefan Fajnor.

Záleží nám na kvalite a odbornosti maklérov

Ako sme už naznačili vyššie, v oblasti neživotného poistenia je veľmi dôležité sledovať novinky a trendy, s ktorými poisťovne prichádzajú na trh.Ďakujeme všetkým účastníkom, ktorí prišli na FinGO.sk konferenciu do Zvolena, aby sa dozvedeli aktuálne informácie od našich obchodných partnerov,“ uviedol obchodný riaditeľ spoločnosti FinGO.sk Marek Gemainer a doplnil že spoločnosť FinGO.sk chce každou odbornou konferenciou zvýšiť informovanosť a odbornosť maklérov. 

„Veľmi nám záleží na tom, aby mali makléri k dispozícii všetky potrebné informácie a podporné nástroje vedúce ku sprostredkovaniu najvýhodnejšieho “produktu na mieru” pre ich klientov. Práve vzdelávanie a rozvoj maklérov ako aj neustále zdokonaľovanie podporných nástrojov a servisu nám umožňuje byť úspešnou finančno-sprostredkovateľskou spoločnosťou,“ uzatvára Marek Gemainer.

 

V čom bola konferencia pre vás prínosná? 

Ľudovít Gábriš, Argent.sk: 

“Jedným z prínosov sú osobné stretnutia s ľuďmi z partnerských spoločností a z centrály FinGO.sk. Z odborného hľadiska si pri každej prezentácii produktu sprostredkovateľ jednak obnoví vedomosti a tiež sa dozvie novinky o produkte. Rozšírenie vedomostí o produktoch samozrejme zvyšuje profesionalitu poradcu, čo má priamy vplyv na obchodné výsledky. 

Pri neživotnom poistení vnímam dve skutočnosti – jednak to, že sprostredkovatelia sa tomuto sektoru z rôznych dôvodov vyhýbajú a druhá vec je tá, že pri neživotnom poistení vidím jeho veľký obchodný potenciál. Veľký priestor vidím aj pri poistení podnikateľov. Každý z nás má klientov podnikateľov, ktorým sme predali hypotéky, investície a životné poistenie. Stačí im len povedať, že sa venujem aj poisteniu podnikateľov a spýtať sa, či sa na to chce so mnou pozrieť. Poistenia podnikateľov sa netreba vôbec báť. 

Vždy sa teším na každú konferenciu.”

Alžbeta Hríbová, All Finet:

“Ozrejmila som si rozdiely, resp. rozsahy krytia a napríklad pozitívne ma svojimi zmenami ako aj celkovou prezentáciou prekvapila poisťovňa Uniqa, v ktorej som pracovala 10 rokov. Celkovo konferenciu hodnotím pozitívne, splnila moje očakávania a určite to dáva zmysel.” 

 

Slováci a neživotné poistenie 

Na konferencii sme uskutočnili aj dotazníkový prieskum, v ktorom sme sa sprostredkovateľov pýtali na ich skúsenosti s klientmi v oblasti neživotného poistenia. O tom, aké poistenia Slováci najviac podceňujú, čo ich pri výbere poisťovne zaujíma a aké chyby v tejto oblasti najčastejšie robia, vám prinesieme článok nabudúce.

Na záver konferencie sme spomedzi účastníkov vyžrebovali výhercu poukazu na Školu šmyku. Odniesla si ho maklérka Jana Dziaková zo Syndicate Finance, ktorej touto cestou ešte raz blahoželáme!

Viac fotografií z podujatia nájdete v našej fotogalérii už čoskoro.

Ľuboslava Šillerová

Po masmediálnych štúdiách pracovala 8 rokov ako redaktorka v celoslovenských denníkoch. Neskôr z novinárčiny presedlala do oblasti public relations, ktorej sa venuje od roku 2014. Vo FinGO.sk pôsobí od roku 2019 ako PR manažérka. Po práci najradšej oddychuje s rodinou v prírode či na bicykli, rada zájde aj na koncert, do divadla alebo do kina.

Share
Autor:
Ľuboslava Šillerová

Najnovšie články

Ako postupovať pri nehode? Zoznam krokov

Zažiť dopravnú nehodu je stresujúci zážitok, po ktorom nikto z nás netúži. Ak sa však dostanete…

Pred % dňami

Ako vyplniť formulár Správa o nehode (+ tlačivo na stiahnutie)

Stali ste sa účastníkmi dopravnej nehody a rozhodli ste sa, že nie je potrebné privolať políciu?…

Pred % dňami

Ako funguje fotovoltika (fotovoltaika): 10 tipov pre maximálnu ekonomickú návratnosť

Prečo si získava fotovoltika v poslednom období takú popularitu? Oplatí sa vám inštalácia fotovoltickej elektrárne? Ak…

Pred % dňami

Konzervatívne investície opäť zarábajú. Využite to

O konzervatívne investičné produkty nebol v čase lacných peňazí kvôli nízkym úrokom veľký záujem. Dnes…

Pred % dňami

Hypotéka na pozemok: 7 rád, ako na to

Chcete kúpiť pozemok? Myslite na to, že hypotékou nemôžete financovať akýkoľvek kus zeme. Banka poskytne…

Pred % dňami

Hypotéka pre živnostníkov v roku 2024: Ako ju získať?

Podnikáte a uvažujete nad úverom na bývanie? Ak ste živnostník alebo máte firmu, myslite na…

Pred % dňami