Životné poistenie

Čoraz viac ľudí sa zaujíma o životné poistenie. Čím to je?

Životné poistenie zohráva dôležitú rolu. Zvlášť v čase vysokých úrokových sadzieb, inflácie a celkovo vyšších výdavkov by nikto z nás nemal podceňovať ochranu svojho príjmu pred neočakávanými životnými situáciami. Rakovina či iné závažné ochorenie, dlhodobá PN-ka, úraz ani smrť sa neohlásia vopred… Kto nemá uzavreté životné poistenie alebo má staršiu neaktuálnu poistnú zmluvu, riskuje naozaj veľa.

Prečo záujem o životné poistenie rastie?

Vlaňajší rok sa opäť niesol v znamení zvýšeného záujmu Slovákov o životné poistenie. Pokračoval v trende z pocovidového obdobia, kedy si ľudia vo väčšom uvedomili potrebu kvalitného poistného krytia do výšky svojich príjmov a záväzkov. 

Ďalším dôvodom stúpajúceho záujmu o životné poistenie boli rastúce úrokové sadzby na úveroch a vysoká inflácia, ktoré zvyšujú výdavky a prirodzene znepokojujú ľudí. Klienti si ešte intenzívnejšie začali kontrolovať aj svoje staršie uzavreté poistné zmluvy životného poistenia a prispôsobovať ich aktuálnej situácii.

Viete, prečo sa oplatí skontrolovať svoje staršie životné poistenie? Prečítajte si aj 10 rád o investičnom životnom poistení

V roku 2023 sa viac ľudí zaujímalo aj o prenos svojej poistnej zmluvy z jednej poisťovne do druhej. Väčšina poisťovní na trhu už akceptuje prenos čakacích dôb od konkurencie, a to na rovnaké pripoistenia aj na rovnaké výšky poistných súm. Čo to vlastne znamená? 

Pri prechode z jednej poisťovne do druhej sa už nemusíte báť, že počas prechodného obdobia niekoľko mesiacov nebudete mať poistnú ochranu a v prípade kritického ochorenia či inej poistnej udalosti nebudete mať nárok na poistné plnenie. Poisťovne sú voči klientom celkovo ústretovejšie a niektoré dokonca od čakacích dôb už úplne upustili. 

TIP: Zorientovať sa v ponuke životného poistenia v rôznych poisťovniach je pomerne náročné. Pomôže vám pri tom online porovnávač životného poistenia alebo skúsený finančný maklér.

Čím skôr sa poistíte, tým to bude výhodnejšie

Čo sa v dnešnej situácii oplatí vedieť? V otázke riešenia svojho životného poistenia nebuďte ľahostajní.  

  • Zbytočne neriskujte a neodkladajte to na neskôr, ale zodpovedne chráňte seba aj svoju rodinu pred nepredvídateľnými situáciami, ktoré môžu viesť k zníženiu alebo strate vášho príjmu. 
  • Hovoríme najmä o kritických ochoreniach, úrazoch, ale aj trvalých následkoch, invalidite či smrti. To všetko sú neočakávané životné situácie, ktoré sa môžu kedykoľvek prihodiť a zasiahnu nielen vás, ale aj vašu rodinu. 
  • Čím skôr si uzavriete životné poistenie, tým je to pre vás výhodnejšie z hľadiska veku, zdravotného stavu aj kvôli nižšej cene. 
  • Vo vyššom veku vás poisťovňa na niektoré prekonané diagnózy nemusí poistiť vôbec alebo vás poistí len na obmedzené krytie.
  • Rizikové životné poistenie vám poskytuje rozsiahlu ochranu, vysokú flexibilitu a adresne kryje potreby vás a vašich blízkych. 

Prečítajte si aj náš článok Ako si vybrať životné poistenie v roku 2024

Ako nájdete najlepšie životné poistenie?

Stretnite sa so skúseným finančným sprostredkovateľom a nastavte si životné poistenie na vašu aktuálnu životnú a finančnú situáciu ako aj celkovú situáciu vašej rodiny. Jedine tak si dokážete porovnať ponuky a podmienky viacerých poisťovní na trhu a vybrať si to najlepšie poistenie.

Naši špecialisti z FinGO.sk majú dlhoročné skúsenosti a môžete sa na nich obrátiť aj so staršími zmluvami životného poistenia. Nájdete nás na pobočkách na celom Slovensku, viete sa s nami spojiť aj telefonicky alebo online. Zavolajte nám na 0800 60 10 60 alebo nám zanechajte svoje kontaktné údaje a my sa vám ozveme.

    Patrik Szabó

    Vo finančnom sektore pôsobí už viac ako 10 rokov. Začínal na obchodníckych pozíciách v sprostredkovateľskom biznise. Neskôr sa posunul na manažérske pozície, kde bol zodpovedný za vedenie, vzdelávanie a rozvoj maklérskej siete. Jeho špecializáciou sa stala oblasť životného poistenia, v ktorej momentálne pôsobí na pozícií riaditeľa pre finančno-sprostredkovateľskú spoločnosť FinGO.sk. Vo voľnom čase s obľubou športuje a cestuje.

    Share
    Autor:
    Patrik Szabó

    Najnovšie články

    Ako funguje fotovoltika (fotovoltaika): 10 tipov pre maximálnu ekonomickú návratnosť

    Prečo si získava fotovoltika v poslednom období takú popularitu? Oplatí sa vám inštalácia fotovoltickej elektrárne? Ak…

    Pred % dňami

    Konzervatívne investície opäť zarábajú. Využite to

    O konzervatívne investičné produkty nebol v čase lacných peňazí kvôli nízkym úrokom veľký záujem. Dnes…

    Pred % dňami

    Hypotéka na pozemok: 7 rád, ako na to

    Chcete kúpiť pozemok? Myslite na to, že hypotékou nemôžete financovať akýkoľvek kus zeme. Banka poskytne…

    Pred % dňami

    Hypotéka pre živnostníkov v roku 2024: Ako ju získať?

    Podnikáte a uvažujete nad úverom na bývanie? Ak ste živnostník alebo máte firmu, myslite na…

    Pred % dňami

    Každoročné výpisy z druhého a tretieho piliera sa oplatí prečítať. Čo všetko v nich nájdete?

    Slováci dostávajú každoročne do svojich poštových schránok výpisy z druhého a tretieho piliera. Môže sa zdať, že…

    Pred % dňami

    Finančný sprostredkovateľ vám ušetrí čas aj peniaze. Ako to vlastne funguje?

    Radi by ste získali výhodnú hypotéku, chcete si kvalitne poistiť byt či auto alebo výhodne…

    Pred % dňami