Životné poistenie

Čoraz viac ľudí sa zaujíma o životné poistenie. Čím to je?

Životné poistenie zohráva dôležitú rolu. Zvlášť v čase vysokých úrokových sadzieb, inflácie a celkovo vyšších výdavkov by nikto z nás nemal podceňovať ochranu svojho príjmu pred neočakávanými životnými situáciami. Rakovina či iné závažné ochorenie, dlhodobá PN-ka, úraz ani smrť sa neohlásia vopred… Kto nemá uzavreté životné poistenie alebo má staršiu neaktuálnu poistnú zmluvu, riskuje naozaj veľa.

Prečo záujem o životné poistenie rastie?

Vlaňajší rok sa opäť niesol v znamení zvýšeného záujmu Slovákov o životné poistenie. Pokračoval v trende z pocovidového obdobia, kedy si ľudia vo väčšom uvedomili potrebu kvalitného poistného krytia do výšky svojich príjmov a záväzkov. 

Ďalším dôvodom stúpajúceho záujmu o životné poistenie boli rastúce úrokové sadzby na úveroch a vysoká inflácia, ktoré zvyšujú výdavky a prirodzene znepokojujú ľudí. Klienti si ešte intenzívnejšie začali kontrolovať aj svoje staršie uzavreté poistné zmluvy životného poistenia a prispôsobovať ich aktuálnej situácii.

Viete, prečo sa oplatí skontrolovať svoje staršie životné poistenie? Prečítajte si aj 10 rád o investičnom životnom poistení

V roku 2023 sa viac ľudí zaujímalo aj o prenos svojej poistnej zmluvy z jednej poisťovne do druhej. Väčšina poisťovní na trhu už akceptuje prenos čakacích dôb od konkurencie, a to na rovnaké pripoistenia aj na rovnaké výšky poistných súm. Čo to vlastne znamená? 

Pri prechode z jednej poisťovne do druhej sa už nemusíte báť, že počas prechodného obdobia niekoľko mesiacov nebudete mať poistnú ochranu a v prípade kritického ochorenia či inej poistnej udalosti nebudete mať nárok na poistné plnenie. Poisťovne sú voči klientom celkovo ústretovejšie a niektoré dokonca od čakacích dôb už úplne upustili. 

TIP: Zorientovať sa v ponuke životného poistenia v rôznych poisťovniach je pomerne náročné. Pomôže vám pri tom online porovnávač životného poistenia alebo skúsený finančný maklér.

Fingo.sk životné poistenie kalkulačka

Čím skôr sa poistíte, tým to bude výhodnejšie

Čo sa v dnešnej situácii oplatí vedieť? V otázke riešenia svojho životného poistenia nebuďte ľahostajní.  

  • Zbytočne neriskujte a neodkladajte to na neskôr, ale zodpovedne chráňte seba aj svoju rodinu pred nepredvídateľnými situáciami, ktoré môžu viesť k zníženiu alebo strate vášho príjmu. 
  • Hovoríme najmä o kritických ochoreniach, úrazoch, ale aj trvalých následkoch, invalidite či smrti. To všetko sú neočakávané životné situácie, ktoré sa môžu kedykoľvek prihodiť a zasiahnu nielen vás, ale aj vašu rodinu. 
  • Čím skôr si uzavriete životné poistenie, tým je to pre vás výhodnejšie z hľadiska veku, zdravotného stavu aj kvôli nižšej cene. 
  • Vo vyššom veku vás poisťovňa na niektoré prekonané diagnózy nemusí poistiť vôbec alebo vás poistí len na obmedzené krytie.
  • Rizikové životné poistenie vám poskytuje rozsiahlu ochranu, vysokú flexibilitu a adresne kryje potreby vás a vašich blízkych. 

Prečítajte si aj náš článok Ako si vybrať životné poistenie v roku 2024

Ako nájdete najlepšie životné poistenie?

Stretnite sa so skúseným finančným sprostredkovateľom a nastavte si životné poistenie na vašu aktuálnu životnú a finančnú situáciu ako aj celkovú situáciu vašej rodiny. Jedine tak si dokážete porovnať ponuky a podmienky viacerých poisťovní na trhu a vybrať si to najlepšie poistenie.

Naši špecialisti z FinGO.sk majú dlhoročné skúsenosti a môžete sa na nich obrátiť aj so staršími zmluvami životného poistenia. Nájdete nás na pobočkách na celom Slovensku, viete sa s nami spojiť aj telefonicky alebo online. Zavolajte nám na 0800 60 10 60 alebo nám zanechajte svoje kontaktné údaje a my sa vám ozveme.

    Kategórie

    Banky na Slovensku Cestovné poistenie Finančné správy Fingo radí Fingopédia Hypotéky Investície Napísali o nás Nezaradené Neživotné poistenie Novinky Fingo Osobné financie Pandémia Podnikateľské úvery Poistenie auta Poistenie majetku Reality Život vo FinGO.sk Životné poistenie

    Mohlo by vás zaujímať

    Najčítanejšie články

    Najnovšie články