Banky na Slovensku

ČSOB Stavebná sporiteľňa


OZNAM

Od 1. júla 2022 prestala ČSOB stavebná sporiteľňa ponúkať uzatváranie nových zmlúv o stavebnom sporení a nových zmlúv o medziúvere. Potreby klientov orientované na financovanie kúpy a rekonštrukcie bývania sa rozhodla pokrývať štandardnými bankovými produktami ČSOB.

ČSOB stavebná sporiteľňa funguje už od roku 2000. Jej vznikom sa rozšírilo portfólio stavebných sporiteľní na Slovensku na tri inštitúcie. Líšia sa poplatkami za založenie sporiaceho účtu, úrokmi na sporenie aj podmienkami získania úveru na bývanie. Od toho sa vždy odvíja aj výška úroku na úvere na financovanie bývania.
ČSOB stavebná sporiteľňa sa zameriava na sprostredkovanie sporenia a úverov na bývanie. Môžete si v nej založiť stavebné sporenie, pri splnení podmienok dostávať štátnu prémiu, ale aj vziať si úver či medziúver. Aj bez predchádzajúceho sporenia alebo počiatočného vkladu poskytne úver bežným retailovým klientom a firmám, a to na účel výstavby aj rekonštrukcie.
Stavebné sporiteľne sú v obľube vďaka tradícii vyžívať na sporenie inštitúciu, ktorá vám vďaka pravidelným vkladom dá výhodný úrok na úver. Roky boli vyhľadávané aj kvôli štátnej prémii, ktorá však kvôli sprísneným podmienkam neskôr stratila na atraktivite.
Nižšie nájdete všetky dôležité informácie o ČSOB stavebnej sporiteľni, vrátane platobných údajov, kontaktov na infolinku aj užitočných odkazov na pobočky alebo aktuálne úrokové sadzby. Pripravili sme pre vás aj praktický prehľad všetkých produktov, ktoré ČSOB stavebná sporiteľňa ponúka.

ZÁKLADNÉ ÚDAJE

Hľadáte kontaktné, fakturačné alebo platobné údaje banky? V tabuľke vám prinášame najdôležitejšie údaje na jednom mieste.

Obchodné meno: ČSOB stavebná sporiteľňa, a.s.
Sídlo: Žižková 11, 811 02 Bratislava, Slovensko
IČO: 35799200
DIČ: 2021544030
IČ DPH: SK7020000218
Kód banky: 8170
Swift kód: KBSPSKBX
Označenie banky: CSOBSA
Infolinka v rámci SR: 0800 111 303
Infolinka pre volania zo zahraničia: +421 2 596 68 844
Telefónne číslo na blokovanie kariet:  
Kontaktný e-mail: csobsp@csob.sk

UŽITOČNÉ ODKAZY

Neviete sa zorientovať na stránkach banky? Vybrali sme pre vás najdôležitejšie stránky banky, na ktoré sa teraz ľahko prekliknete zo zoznamu nižšie.
DOMOVSKÁ STRÁNKA BANKY
POBOČKY A BANKOMATY
ÚROKOVÉ SADZBY
INTERNET BANKING

PRODUKTY BANKY

Hľadáte produkty banky a neviete sa v nich zorientovať? Pripravili sme pre vás jednoduchý prehľad produktov a služieb. Stačí si vybrať a kliknúť.

PÔŽIČKY A NÁKUPY NA SPLÁTKY PRE OBČANOV
Úver na REKOnštrukciu
Úver so založením nehnuteľnosti

FinGO.sk odporúča:
Porovnať si hypotéky

PRODUKTY PRE PODNIKATEĽOV A FIRMY
ČSOB stavebná sporiteľňa nemá špeciálnu ponuku pre podnikateľov a firmy.

PRODUKTY PRE SAMOSPRÁVU A NEZISKOVÝ SEKTOR
ČSOB stavebná sporiteľňa nemá špeciálnu ponuku pre samosprávy a neziskový sektor.

HISTÓRIA BANKY

Patrí do ČSOB finančnej skupiny, ktorej súčasťou sú tiež ČSOB banka, ČSOB poisťovňa, ČSOB Leasing, KBC Asset Management a ČSOB nadácia. Je 100 % dcérskou spoločnosťou ČSOB, ktorá na trhu pôsobí už od roku 1964.

Od začiatku svojho fungovania sa zameriava na rozvoj a výstavbu bývania, modernizáciu a rekonštrukciu bytových domov. Na tieto účely poskytuje úverové a sporiace finančné produkty. 

Vtedy, v roku 2006, bola ešte ČSOB naprieč Českom a Slovenskom spojená. Až o dva roky na to, v roku 2008, sa rozdelila na českú a slovenskú ČSOB. 

Jej motiváciou je prispieť k finančnej gramotnosti a primäť ľudí myslieť na financovanie bývania čím skôr. Tým, že je dcérskou spoločnosťou z ČSOB, ktorá v Československu pôsobila ešte v šesťdesiatych rokoch, má zvučné meno a dlhoročnú tradíciu.

Kategórie

Banky na Slovensku Cestovné poistenie Finančné správy Fingo radí Fingopédia Hypotéky Investície Napísali o nás Nezaradené Neživotné poistenie Novinky Fingo Osobné financie Pandémia Podnikateľské úvery Poistenie auta Poistenie majetku Reality Život vo FinGO.sk Životné poistenie

Mohlo by vás zaujímať

Najčítanejšie články

Najnovšie články