Banky na Slovensku

KDB Bank


KDB Bank na Slovensku je zahraničnou divíziou banky KDB Bank Europe so sídlom v Maďarsku. U nás nájdeme len jednu pobočku tejto banky. Cieli na bežných a firemných klientov. V portfóliu má základné služby ako vedenie účtu, sporenie a platobný styk či elektronické bankovníctvo. Úvery ani pôžičky bežným klientom neposkytuje. Pre firemných klientov má v ponuke aj podporné služby ako menový obchod a financovanie investícii prostredníctvom dlhodobých úverov. Firemné úvery môžu klienti využiť aj na dofinancovanie svojho podnikania a jeho vývoj. 

Ďalšou službou KDB Bank sú záruky voči tretím osobám. Využívajú ich napríklad rôzne kórejské firmy, pretože KDB Bank je dnes 100% dcérskou spoločnosťou Korea Development Bank, ktorá je zas 100% vlastnená Južnou Kóreou. Banka sa preto orientuje na podporu obchodných aktivít ázijských firiem sidliacich vo východnej a strednej Európe. Aj na základe toho´otvorila v roku 2013 svoju pobočku v Bratislave.

Nižšie nájdete všetky dôležité informácie o KDB Bank,  vrátane platobných údajov, kontaktov na infolinku aj užitočných odkazov na pobočky alebo aktuálne úrokové sadzby. Pripravili sme pre vás aj praktický prehľad všetkých produktov, ktoré KDB Bank ponúka.

ZÁKLADNÉ ÚDAJE

Hľadáte kontaktné, fakturačné alebo platobné údaje banky? V tabuľke vám prinášame najdôležitejšie údaje na jednom mieste.

Obchodné meno: KDB Bank Europe Ltd., pobočka zahraničnej banky
Sídlo:

Obchodná 2, 811 06 Bratislava, Slovensko

IČO: 47248572
DIČ: 4020406775
IČ DPH:  
Kód banky: KODBSKBX
Swift kód:  
Označenie banky: 8430
Infolinka v rámci SR: +421 2 321 16 880
Infolinka pre volania zo zahraničia:  
Telefónne číslo na blokovanie kariet:  
Kontaktný e-mail: info@kdbbank.eu

UŽITOČNÉ ODKAZY

Neviete sa zorientovať na stránkach banky? Vybrali sme pre vás najdôležitejšie stránky banky, na ktoré sa teraz ľahko prekliknete zo zoznamu nižšie.

DOMOVSKÁ STRÁNKA BANKY
POBOČKY
ÚROKOVÉ SADZBY
KURZOVÝ LÍSTOK
INTERNET BANKING

PRODUKTY BANKY

Hľadáte produkty banky a neviete sa v nich zorientovať? Pripravili sme pre vás jednoduchý prehľad produktov a služieb. Stačí si vybrať a kliknúť.

ÚČTY PRE OBČANOV
Osobný účet

SPORENIE PRE OBČANOV
Vklady

FinGO.sk odporúča:

 

 

INVESTOVANIE PRE OBČANOV
Vklady

FinGO.sk odporúča:

 

 

HISTÓRIA BANKY

KDB Bank vstúpila na trh v roku 1989, bolo to v Maďarsku pod obchodným menom Daewoo Bank Magyarország, Rt. V roku 2002 došlo k výraznej zmene vo vlastníctve banky – 100% majiteľom banky sa stala Kórejská Rozvojová banka. Tá spadá pod Južnú Kóreu a orientuje sa podobne ako všetky rozvojové banky na rozvoj a podporu podnikania. Týmto krokom sa mala pôvodne maďarská banka stať štátnou juhokórejskou inštitúciou, ktorá pomáha kórejským firmám vo východnej a strednej Európe. Svoj aktuálny názov dostala KDB Bank v roku 2016. O sedem rokov neskôr zmenila názov na KDB Bank Europe, ale zameranie ostalo rovnaké. Kórejská Rozvojová banka, ktorá ju riadi, pôsobí v Kórejskej republike už od roku 1954, odkedy vplýva ekonomický rozvoj krajiny a národné financie.

Kategórie

Banky na Slovensku Cestovné poistenie Finančné správy Fingo radí Fingopédia Hypotéky Investície Napísali o nás Nezaradené Neživotné poistenie Novinky Fingo Osobné financie Pandémia Podnikateľské úvery Poistenie auta Poistenie majetku Reality Život vo FinGO.sk Životné poistenie

Mohlo by vás zaujímať

Najčítanejšie články

Najnovšie články