Banky na Slovensku

Komerční banka


Komerční banka sa na Slovensku zameriava na stredne veľké a veľké firmy s obratom od 40 miliónov eur. Pôsobí u nás ako pobočka zahraničnej banky, v tomto prípade českej Komerční banky. Komerční banka je materskou spoločnosťou skupiny KB, do ktorej patrí 8 rôznych spoločností a členom Société Générale. Skupina sa orientuje na stredoeurópsky a východoeurópsky finančný trh.

Komerční banka neobsluhuje retailových klientov ani neposkytuje hotovostné operácie. Svojim firemným klientom ponúka služby Cash Managementu, obchodovanie na burze, priame bankovníctvo, platobný styk a platobné karty. Porfólio služieb Komernčí banky vychádza z jej klientely, ktorými sú vysokobratové firmy. Tým poskytuje tiež možnosti investičného bankovníctva. Medzi jej produkty patria aj leasingy na nákup automobilov alebo celého vozového parku. Poskytuje aj možnosť záruky voči tretím stranám a exportné odberateľské úvery.

Nižšie nájdete všetky dôležité informácie o Komerční banke, vrátane platobných údajov, kontaktov na infolinku aj užitočných odkazov na webové stránky alebo aktuálne úrokové sadzby. Pripravili sme pre vás aj praktický prehľad všetkých produktov, ktoré Komerční banka ponúka.

ZÁKLADNÉ ÚDAJE

Hľadáte kontaktné, fakturačné alebo platobné údaje banky? V tabuľke vám prinášame najdôležitejšie údaje na jednom mieste.

Obchodné meno: Komerční banka, a.s., pobočka zahraničnej banky
Sídlo:

Hodžovo nám. 1A, 811 06 Bratislava, Slovensko

IČO: 47231564
DIČ: 4020305256
IČ DPH: SK4020305256
Kód banky: 8100
Swift kód: KOMBSKBA
Označenie banky:  
Infolinka v rámci SR: 0800 118 100
Infolinka pre volania zo zahraničia: +421 2 592 77 505
Telefónne číslo na blokovanie kariet:  
Kontaktný e-mail: kb@kb.sk

UŽITOČNÉ ODKAZY

Neviete sa zorientovať na stránkach banky? Vybrali sme pre vás najdôležitejšie stránky banky, na ktoré sa teraz ľahko prekliknete zo zoznamu nižšie.

DOMOVSKÁ STRÁNKA BANKY
ÚROKOVÉ SADZBY
KURZOVÝ LÍSTOK

PRODUKTY BANKY

Hľadáte produkty banky a neviete sa v nich zorientovať? Pripravili sme pre vás jednoduchý prehľad produktov a služieb. Stačí si vybrať a kliknúť.

ÚČTY PRE OBČANOV
Bežný účet v EUR
Bežný účet v cudzej mene
Termínovaný účet v EUR
Termínovaný účet v cudzej mene

KARTY PRE OBČANOV
Gold Card
Prestige Card 

HISTÓRIA BANKY

Na Slovensku môžeme pobočku Komerční banky nájsť od roku 1995. Bolo to výsledkom snahy udržať a rozvíjať vzťahy medzi Českom a Slovenskom. Komerční banka vznikla z Štátnej banky československej. Po zmene, kedy sa z nej stala akciová spoločnosť ostali jej vlastníkmi Fondy národného majetku ČR a SR. Akcie banky boli súčasťou kupónovej privatizácie. V roku 1999 Česko vyzvalo potenciálnych investorov, aby vyjadrili svoj prípadný záujem. O dva roky neskôr banku za 40 miliárd korún odkúpila francúzska skupina Société Générale. V roku 2003 získala Komerční banka (KB) v ankete MasterCard Banka roku ocenenie Najdynamickejšia a Najdôveryhodnejšia banka roka, ocenenie Banka roku 2004, počas ďalej rokov ocenenia pribudli. V roku 2006 odkúpila spoločnossč  Modrá pyramida stavební spořitelna od spoločnosti BHW a České pojišťovny. KB bola jednou z prvých bánk, ktoré v Česku umožnili platiť cez Apple Pay.

Kategórie

Banky na Slovensku Cestovné poistenie Finančné správy Fingo radí Fingopédia Hypotéky Investície Napísali o nás Nezaradené Neživotné poistenie Novinky Fingo Osobné financie Pandémia Podnikateľské úvery Poistenie auta Poistenie majetku Reality Život vo FinGO.sk Životné poistenie

Mohlo by vás zaujímať

Najčítanejšie články

Najnovšie články