Banky na Slovensku

Prvá stavebná sporiteľňa


Prvá stavebná sporiteľňa (PSS) má na Slovensku dlhoročnú tradíciu. Bola vôbec prvou inštitúciou, ktorá v strednej a východnej Európe poskytovala možnosť sporiť si dlhodobo na bývanie. Po vzore západných krajín umožňovala Slovákom založiť si stavebné sporenie. Tento typ sporenia bol veľmi obľúbený u rodičov, ktorí ho zakladali pre svoje deti a stavebné sporenie v tom čase čiastočne nahradilo vkladné knižky.
PSS podporuje aj štát, ktorý sporiteľom po splnení určitých podmienok zafinancuje štátnu prémiu. Tú každoročne pripisuje na sporiaci účet sporiteľa. Má slúžiť ako motivácia odkladať si peniaze na financovanie bývania v budúcnosti. Sporiaci účet sa tiež každoročne zúročuje o úrok za nasporenú sumu od PSS. So sporením sú prepojené aj úvery a medziúvery. Sú určené výhradne na účely bývania a rekonštrukcie či modernizácie bývania. Rovnako ako bežný klient si úver a medziúver môže zobrať aj spoločenstvo vlastníkov bytov a nebytových priestorov, bytové družstvá a iní správcovia bytových objektov.
Nižšie nájdete všetky dôležité informácie o Prvej stavebnej sporiteľni, vrátane platobných údajov, kontaktov na infolinku aj užitočných odkazov na pobočky alebo aktuálne úrokové sadzby. Pripravili sme pre vás aj praktický prehľad všetkých produktov, ktoré Prvá stavebná sporiteľňa ponúka.

ZÁKLADNÉ ÚDAJE

Hľadáte kontaktné, fakturačné alebo platobné údaje banky? V tabuľke vám prinášame najdôležitejšie údaje na jednom mieste.

Obchodné meno: Prvá stavebná sporiteľňa, a. s.
Sídlo: Bajkalská 30, 829 48 Bratislava, Slovensko
IČO: 31335004
DIČ: 2020834475
IČ DPH: SK2020834475
Kód banky: 5900
Swift kód: PRVASKBA
Označenie banky: PSSP
Infolinka v rámci SR: +421258555855
Infolinka pre volania zo zahraničia:  
Telefónne číslo na blokovanie kariet:  
Kontaktný e-mail: infopss@pss.sk

UŽITOČNÉ ODKAZY

Neviete sa zorientovať na stránkach banky? Vybrali sme pre vás najdôležitejšie stránky banky, na ktoré sa teraz ľahko prekliknete zo zoznamu nižšie.
DOMOVSKÁ STRÁNKA BANKY
POBOČKY A BANKOMATY
INTERNET BANKING

PRODUKTY BANKY

Hľadáte produkty banky a neviete sa v nich zorientovať? Pripravili sme pre vás jednoduchý prehľad produktov a služieb. Stačí si vybrať a kliknúť.

PÔŽIČKY A NÁKUPY NA SPLÁTKY PRE OBČANOV
Úverový certifikát
Úver so založením nehnuteľnosti
Úver bez založenia nehnuteľnosti
Úver na výstavbu rodinného domu
Úver na vybavenie domácnosti
Môj domov 

FinGO.sk odporúča:
Porovnať si hypotéky

SPORENIE PRE OBČANOV
Môj domov
Stavebné sporenie so štátnou prémiou
Online stavebné sporenie LIŠIAK

FinGO.sk odporúča:

PRODUKTY PRE PODNIKATEĽOV A FIRMY
Prvá stavebná sporiteľňa nemá špeciálnu ponuku pre podnikateľov a firmy.

PRODUKTY PRE SAMOSPRÁVU A NEZISKOVÝ SEKTOR
Prvá stavebná sporiteľňa nemá špeciálnu ponuku pre samosprávy a neziskový sektor.

HISTÓRIA BANKY

Prvá stavebná sporiteľňa začala svoju činnosť na Slovensku vykonávať v roku 1992. Spojením troch bankových domov Slovenská štátna sporiteľňa, š. p. ú. (dnes Slovenská sporiteľňa), nemecká Bausparkasse Schwäbisch Hall AG a rakúska Raiffeisen Bausparkassen Managementservice und Beteiligungsges.m.b.H. (dnes Raiffeisen Bausparkassen Holding GmbH) vznikla prvá banka svojho druhu na našom území. Patrí medzi 3 inštitúcie, v ktorých si môžete uzavrieť stavebné sporenie.
V súčasnosti medzi akcionárov stavebnej sporiteľne patrí aj Erste bank AG, ktorá vlastní vyše 25 % akcií. PSS dodnes obslúžila viac ako 2,5 milióna klientov. Udáva, že každý siedmy bytový dom na Slovensku bol obnovený z financií získaných cez PSS. Denne poskytne cca 70 úverov na bývanie, pričom ich hodnota je spolu cca 1 milión eur.

Kategórie

Banky na Slovensku Cestovné poistenie Finančné správy Fingo radí Fingopédia Hypotéky Investície Napísali o nás Nezaradené Neživotné poistenie Novinky Fingo Osobné financie Pandémia Podnikateľské úvery Poistenie auta Poistenie majetku Reality Život vo FinGO.sk Životné poistenie

Mohlo by vás zaujímať

Najčítanejšie články

Najnovšie články