Životné poistenie

Kritické choroby sú druhou najčastejšou príčinou smrti


kritické choroby

Vedeli ste o tom, že je až deväťnásobne vyššia pravdepodobnosť toho, že vám život skomplikuje kritická choroba ako to, že utrpíte úraz, ktorý vám zanechá trvalé následky? Každoročné štatistiky dokazujú, že viac ako 85 % úmrtí na Slovensku spôsobujú choroby obehovej, tráviacej a dýchacej sústavy. Veľkou hrozbou sú pre nás aj nádory, cievne mozgové príhody a infarkty myokardu.

Čo sú kritické choroby?

Kritické choroby sú druhou najčastejšou príčinou úmrtia ľudí na Slovensku. Sú v tesnom závese za chorobami srdca a obehovej sústavy. Znamená to hrozbu smrti približne u pätiny žien a štvrtiny mužov. Na vine je najmä stres a genetické a dedičné predispozície. Ku zdraviu nám neprispieva ani náš uponáhľaný štýl života.

Škála chorôb, ktoré spadajú pod tie kritické je veľká, no najčastejšie sa tam objavujú nádorové ochorenia. Liečba takýchto ochorení je extrémne drahá a pokiaľ ju má pokryť verejné zdravotné poistenie, klient sa len veľmi ťažko dostane k tým najlepším špecialistom a najmodernejším liekom. To môže mať za následok nepriaznivý vývoj ochorenia u pacienta.

Ako môžeme takýmto závažným ochoreniam predchádzať?

Odborníci sa zhodujú v tom, že riziko vzniku nádorových ochorení môžeme výrazne ovplyvniť my sami. Stačí sa viac hýbať, zdravšie sa stravovať, nefajčiť, obmedziť pitie alkoholu, vyhýbať sa stresu aj nadmernému slnečnému žiareniu a pravidelne absolvovať preventívne prehliadky.

Dodržiavaním predchádzajúcich rád môžete znížiť riziko vzniku nádorových ochorení až o 40 %. Neviete však toto riziko minimalizovať úplne. Preto svoju časť zodpovednosti viete preukázať aj tým, že sa poistíte.

Pripoistenie kritických chorôb 

Životné poistenie ponúka rôzne druhy balíkov pripoistení a jedným z nich je aj pripoistenie kritických chorôb. Je to pripoistenie, ktoré by malo vykryť nielen výpadok príjmu v čase, kedy vám diagnostikujú takéto ochorenie, ale má pokryť aj náklady na nadštandardnú zdravotnú starostlivosť. Poisťovne pripravili rôzne balíky – mini, maxi, balík pre ženy alebo pre mužov, aby ste si mohli vybrať práve ten, ktorý je pre vás najzaujímavejší a finančne dostupný.  V dnešnej dobe si tak môže toto pripoistenie dovoliť každý a dovolím si tvrdiť, že už aj tie základné balíky obsahujú krytie tých najčastejšie sa vyskytujúcich chorôb, o ktorých som písala vyššie.

Novinkou sú balíky určené zvlášť pre krytie kritických ženských alebo mužských ochorení. Poskytujú plnenie v prípade, že vám bude diagnostikované ochorenie napríklad krčku maternice, prostaty, zhubné nádory prsníkov, vaječníkov, semenníkov a mnohé iné. V dnešnej dobe sú poisťovne veľmi dobre pripravené poskytnúť vám krytie pre takéto diagnózy.

Ktorú z variant a poisťovní si vybrať?

Pri uzatváraní životného poistenia je veľmi dôležité komunikovať s človekom pravidelne školeným v danej oblasti. Je nutná znalosť jednotlivých produktov a poistných podmienok, aby neprišlo k nesprávnemu nastaveniu poistenia a tým k problémom pri poskytovaní plnenia v čase poistnej udalosti. Ak by som vám mala poradiť, určite by som odporúčala osloviť finančného sprostredkovateľa z nezávislej finančnej spoločnosti, ktorý spolupracuje s viacerými poisťovňami na trhu. Prečo? Dôvod je jednoduchý, ide o objektívnosť. Takýto poradca musí mať stále aktuálny prehľad o novinkách na trhu a preto vie porovnať a objektívne posúdiť, ktorá z poisťovní ponúka to najlepšie práve pre vás. Vie vám nastaviť pripoistenie na dostatočnú poistnú sumu a informovať vás o všetkých detailoch týkajúcich sa daného pripoistenia.

Na čo nesmiete zabudnúť je tiež pravidelný servis. Vaša životná situácia, ako aj situácia na poistnom trhu sa neustále mení a preto treba aj životné poistenie pravidelne servisovať. V prípade, ak sa zveríte do rúk finančného poradcu, máte o takéto starosti postarané. Uloží si vašu zložku, raz ročne si vás pozve na „preventívnu prehliadku“ vašich zmlúv a skontroluje ich aktuálnosť, ako aj to, či stále spĺňajú vaše potreby.

Poistite sa

Zorientovať sa v ponuke produktov jednotlivých poisťovní je niekedy zložité. Pre zjednodušenie sme pre vás pripravili online porovnanie životného poistenia. Ide o nezávislé a objektívne porovnanie produktov jednotlivých poisťovní pôsobiacich na našom trhu. S výberom najvhodnejšieho riešenia s ohľadom na vašu rodinnú situáciu, príjem aj osobné preferencie vám radi pomôžu naši finanční odborníci. Pretože so správnym poistením môže byť aj liečba kritických ochorení efektívnejšia, rýchlejšia a úspešnejšia.

 

Kategórie

Banky na Slovensku Cestovné poistenie Finančné správy Fingo radí Fingopédia Hypotéky Investície Napísali o nás Nezaradené Neživotné poistenie Novinky Fingo Osobné financie Pandémia Podnikateľské úvery Poistenie auta Poistenie majetku Reality Život vo FinGO.sk Životné poistenie

Mohlo by vás zaujímať

Najčítanejšie články

Najnovšie články