Hypotéky

Ako ušetriť stovky eur na spracovateľskom poplatku?


Keď sa rozhodnete pre hypotéku, jedným z vašich cieľov je zaplatiť za bývanie postupne, ale čo najmenšiu sumu. Okrem najnižšieho úroku chcete preplatiť výšku pôžičky čo najmenej a vyhnúť sa aj poplatkom, ktoré nemusíte zaplatiť. Existuje možnosť ako spracovateľský poplatok neplatiť a ušetriť tak aj niekoľko stoviek eur. Ako na to?

Spoľahnite sa na odborníka

Banky rady poskytujú hypotéky. Ide o úvery vo väčšom objeme, ktoré sú zabezpečené nehnuteľnosťou. Takáto forma požičiavania je pre banku zaujímavá. Častokrát preto umožňujú získať zľavu z poplatkov prípadne ich úplne odpustia.

Skúsený finanční odborník či maklér vďaka svojim skúsenostiam pozná možnosti a môže pre vás získať výhodnejšiu ponuku ako tú, ktorú by ste dostali priamo v banke Vy.

Sledujte kampane

Banky počas roka pripravujú rôzne zvýhodnené ponuky na finančné produkty, ktoré poskytujú. Ak zistíte, že konkrétna banka má práve kampaň na poskytovanie hypoték, skontaktujte svojho makléra a porozprávajte sa o svojich možnostiach. V rámci kampaní banky zľavia z poplatku častejšie než za bežných okolností.

Ak svojho makléra nemáte, pokojne sa obráťte na nás na www.fingo.sk. Naši odborníci sú aj z vášho mesta a skontaktujeme vás s expertom z vášho okolia.

Preštudujte si podmienky hypotéky

Ak chcete svoju hypotéku napr. refinancovať, sledujte podmienky. Ideálne je ale, ak o to požiadate svojho makléra – naši odborníci sledujú zmeny v hypotékach pre svojich klientov bežne a kontaktujú ich, keď je zmena pre klienta naozaj výhodná. Niektoré banky ponúkajú pri refinancovaní hypotéky z inej banky odpustenie spracovateľského poplatku.

 

Pri všetkých týchto radách naozaj dvojnásobne platí: opýtajte sa. Šanca, že vám spracovateľský poplatok znížia alebo odpustia tu je. So šikovným finančným expertom ju ešte zvýšite.

Kategórie

Banky na Slovensku Cestovné poistenie Finančné správy Fingo radí Fingopédia Hypotéky Investície Napísali o nás Nezaradené Neživotné poistenie Novinky Fingo Osobné financie Pandémia Podnikateľské úvery Poistenie auta Poistenie majetku Reality Život vo FinGO.sk Životné poistenie

Mohlo by vás zaujímať

Najčítanejšie články

Najnovšie články