Životné poistenie

Životné poistenie ocenia aj budúce mamičky. Rizikové tehotenstvo zažíva viac ako tretina rodičiek

Plánovanie dieťaťa patrí k najkrajším životným obdobiam každej ženy. Túži po bezproblémovom tehotenstve a zdravom bábätku, no niekedy sa situácia vyvinie inak a budúca mamička nečakane ostane na rizikovom tehotenstve. Príde o pravidelný mesačný príjem, musí si vystačiť s nižšou PN-kou, a tak zdravotné komplikácie výrazne ovplyvnia aj rodinný rozpočet. Aj pre takéto prípady je dobré mať uzatvorené životné poistenie. Je to istota, ktorá nás finančne podrží.

Najskôr kariéra, potom rodina. Tak ako vo svete, aj na Slovensku sa stalo trendom, že ženy materstvo odkladajú a svoje prvé dieťa plánujú až po 30-tke. Výnimkou nie sú ani prvorodičky, ktoré majú 35 a viac rokov. Lekári pritom varujú, že tehotenstvo vo vyššom veku môže priniesť pre matku aj pre dieťa zvýšené riziká. Podľa štatistických údajov rizikové tehotenstvo zažíva na Slovensku viac ako tretina rodičiek.

Keďže s plánovaním dieťaťa treba myslieť aj na finančnú stránku a pred materskou dovolenkou si poctivo naplánovať rodinný rozpočet, je dôležité, aby mala budúca mamička uzatvorené aj kvalitné životné poistenie. To jej pomôže práve v takej obávanej situácii akou je rizikové tehotenstvo, ktoré môže priškrtiť rozpočet aj na niekoľko mesiacov ešte pred narodením bábätka.

Rizikové tehotenstvo kryje pripoistenie PN-ky

Životné poistenie slúži ako istota v prípade neočakávaných životných situácií, úrazov alebo chorôb a k takýmto udalostiam patrí aj rizikové tehotenstvo. Pre poisťovňu je to diagnóza ako každá iná, preto ju kryje v rámci pripoistenia práceneschopnosti. Rozdiel je však v čakacej dobe – teda dobe, ktorá musí uplynúť medzi uzatvorením vašej poistky a dňom, odkedy poisťovňa začne konkrétne riziko, v tomto prípade diagnózu, kryť. 

Pre klasickú PN-ku akou je chrípka či zápal pľúc, je čakacia doba 3 až 6 mesiacov, v závislosti od poisťovne. V prípade rizikového tehotenstva je to najčastejšie 9 mesiacov, preto odporúčame uzatvoriť si poistenie minimálne 9 mesiacov pred plánovaním tehotenstva. Ak by ste ostali na PN-ke skôr alebo by ste si poistku uzatvorili až počas PN-ky, poisťovňa by vám poistné krytie nevyplatila. Čiže by vám neskoro uzatvorená životná poistka v období rizikového tehotenstva finančne nepomohla.

Ako si vybrať životné poistenie

Komerčné poisťovne ponúkajú krytie rizikového tehotenstva, ale aj chirurgického zákroku, hospitalizácie a podobne. Udalosť a výška krytia závisí od konkrétneho nastavenia životnej poistky, a tak je lepšie zveriť ju do rúk odborníka. FinGO.sk finanční sprostredkovatelia sa v oblasti životného poistenia pravidelne vzdelávajú, majú prehľad o celom poistnom trhu, čiže sú objektívni, a tak najlepšie vedia, aké životné poistenie vám odporučiť. A tiež aké podmienky si nastaviť, aby vám pomohli aj počas komplikácií v tehotenstve.

V prípade, že máte uzatvorenú staršiu životnú poistku, kvalitný finančný sprostredkovateľ vám ju vie bezplatne skontrolovať a prispôsobiť novej situácii. Vyberie vhodné pripoistenia a nastaví poistné sumy tak ako potrebujete. FinGO.sk finančných sprostredkovateľov nájdete na celom Slovensku a môžete sa s nimi spojiť aj telefonicky na čísle 0800 60 10 60 alebo nám zanechajte vaše údaje a my sa vám ozveme.

Plánovanie rodiny nie je lacná záležitosť

Hovorí sa, že mať dieťa nie je lacný špás, aj preto mnohé mladé páry vyčkávajú a chcú sa najskôr na taký významný krok pripraviť aj finančne. Na tehotenstvo, prípadne materskú dovolenku a s tým súvisiaci výpadok príjmu, sa môžete vopred pripraviť aj formou sporenia resp. investovania. Ale na to slúžia iné produkty ako je rizikové životné poistenie.

Či už s plánovaním bábätka chcete počkať, alebo ide o aktuálnu tému, ktorú práve s partnerom riešite, ide o dôležitú životnú zmenu. Aj keď si toto obdobie dôkladne naplánujete, vždy sa môžu vyskytnúť komplikácie, na ktoré je lepšie byť finančne pripravený. Keďže počet rodičiek na rizikovom tehotenstve pribúda, životné poistenie by mladé ženy naozaj nemali podceňovať.

Kategórie

Banky na Slovensku Cestovné poistenie Finančné správy Fingo radí Fingopédia Hypotéky Investície Napísali o nás Nezaradené Neživotné poistenie Novinky Fingo Osobné financie Pandémia Podnikateľské úvery Poistenie auta Poistenie majetku Reality Život vo FinGO.sk Životné poistenie

Mohlo by vás zaujímať

Najčítanejšie články

Najnovšie články