Banky na Slovensku

BKS Bank


BKS Bank je pobočka zahraničnej, rakúskej banky na Slovensku. Na náš trh vstúpila v roku 2011. Zameriava sa na retailových a firemných klientov. Poskytuje možnosť založiť si bežný účet, požiadať o platobnú kartu alebo realizovať platobný styk. Klienti si môžu založiť sporenie, napríklad termínovaný vklad aj online. Ďalšími službami banky  sú financovanie bývania pomocou hypotéky alebo kontokorentu na bývanie. Firemní klienti môžu požiadať o účet alebo o leasing na auto, rôzne technológie a firemné vybavenie. Túto službu sprostredkuje ich sesterská spoločnosť BKS Leasing s.r.o. BKS Bank ponúka aj aplikáciu na elektronické bankovníctvo a aplikáciu, ktorá v prípade potreby slúži ako vzdialená podpora. 

Banka sa dlhodobo orientuje na udržateľnosť, kde sa sústreďuje na sociálne, etické a ekologické faktory. Patrí do skupiny 3 Banken Gruppe.  Nakoľko je BKS pobočkou zahraničnej banky, na Slovensku nájdete len 3 jej pobočky. Klienti však môžu využívať celú zahraničnú sieť pobočiek skupiny BKS Bank. Prostredníctvom BKS-Consult poskytuje na Slovensku aj služby ako prístup k aktuálnych informáciách o medzinárodnom trhu alebo sprostredkovanie kontaktov a partnerov v susediacich krajinách, ktoré sú súčasťou siete BKS Bank. 

Nižšie nájdete všetky dôležité informácie o BKS Bank, vrátane platobných údajov, kontaktov na infolinku aj užitočných odkazov na webové stránky alebo aktuálne úrokové sadzby. Pripravili sme pre vás aj praktický prehľad všetkých produktov, ktoré BKS Bank ponúka

ZÁKLADNÉ ÚDAJE

Hľadáte kontaktné, fakturačné alebo platobné údaje banky? V tabuľke vám prinášame najdôležitejšie údaje na jednom mieste.

Obchodné meno: BKS Bank AG, pobočka zahraničnej banky v SR
Sídlo: Pribinova 4, 811 09 Bratislava, Slovensko
IČO: 36869856
DIČ: 4020290329
IČ DPH: SK4020290329
Kód banky: 8420
Swift kód: BFKKSKBB
Označenie banky: BKSB
Infolinka v rámci SR: +421 2 323 23 000
Infolinka pre volania zo zahraničia:  
Telefónne číslo na blokovanie kariet: +421 2 323 23 044
Kontaktný e-mail: info@bksbank.sk

UŽITOČNÉ ODKAZY

Neviete sa zorientovať na stránkach banky? Vybrali sme pre vás najdôležitejšie stránky banky, na ktoré sa teraz ľahko prekliknete zo zoznamu nižšie.

DOMOVSKÁ STRÁNKA BANKY
POBOČKY A BANKOMATY
ÚROKOVÉ SADZBY
KURZOVÝ LÍSTOK
INTERNET BANKING

PRODUKTY BANKY

Hľadáte produkty banky a neviete sa v nich zorientovať? Pripravili sme pre vás jednoduchý prehľad produktov a služieb. Stačí si vybrať a kliknúť.

ÚČTY PRE OBČANOV

PREMIUM Konto  
KLASIK Konto
Základný bankový produkt
Online sporiaci účet

KARTY PRE OBČANOV

Mastercard
Maestro

PÔŽIČKY A NÁKUPY NA SPLÁTKY PRE OBČANOV

Kontokorent na bývanie

HYPOTÉKY PRE OBČANOV

Úver na bývanie

FinGO.sk odporúča:

Porovnať si hypotéky     

SPORENIE PRE OBČANOV

Online sporiaci účet
Termínovaný vklad

FinGO.sk odporúča:


PRODUKTY PRE PODNIKATEĽOV A FIRMY

Informácie o produktoch a službách pre podnikateľov a firmy nájdete na tejto stránke.

PRODUKTY PRE SAMOSPRÁVU A NEZISKOVÝ SEKTOR

BKS Bank nemá špeciálnu ponuku pre samosprávy a neziskový sektor.

HISTÓRIA BANKY

BKS Bank vznikla v roku 1922 v rakúskom meste Klagenfurt. Vo svojich začiatkoch sa orientovala na firemných klientov. V roku 1928 sa z nej stala akciová spoločnosť. O 40 rokov na to začala poskytovať malé úvery privátnym klientom a zahájila spoluprácu s poisťovňou Wüstenrot. V 1970-tom roku sa spojila s Bankou pre Horné Rakúsko a Salzbursko a Bankou pre Tirolsko a Vorarlberg a začala poskytovať prvé pôžičky. Neskôr expandovala do Štajerska a prišla na viedenskú burzu s vlastnými akciami. V tom čase otvorila pobočku aj vo Viedni a založila poisťovňu. V roku 1988 roku začala expandovať do Chorvátska a Slovinska. Od roku 2000 po spojení so sesterskými bankami vystupuje ako súčasť 3 Banken Gruppe. V roku 2005 už mala BKS Bank zastúpenie aj v Taliansku a Maďarsku. O ďalších šesť rokov otvorila pobočku aj v Bratislave. Hlavne v Rakúsku patrí medzi významné banky a celosvetovo vyniká vysokou mierou udržateľnosti.

Kategórie

Banky na Slovensku Cestovné poistenie Finančné správy Fingo radí Fingopédia Hypotéky Investície Napísali o nás Nezaradené Neživotné poistenie Novinky Fingo Osobné financie Pandémia Podnikateľské úvery Poistenie auta Poistenie majetku Reality Život vo FinGO.sk Životné poistenie

Mohlo by vás zaujímať

Najčítanejšie články

Najnovšie články