Banky na Slovensku

Citibank


Citibank je pobočkou zahraničnej banky Citibank Europe plc sídliacej v Írsku. Na Slovensku pod ňou pôsobí od roku 2009. Zameriava sa na širokú škálu klientov od firemných klientov až po korporácie, inštitúcie a vlády. V rámci bankovníctva môžete v portfóliu Citi nájsť firemné aj investičné bankovníctvo, maklérske služby na obchodovanie cenných papierov a transakčné služby. Spoločnosť umožňuje aj správu majetku a rôzne typy úverov pre  firemných klientov a korporácie. V Citibank si môžete vybaviť aj spotrebiteľský úver. Pre privátnych klientov poskytuje banka aj poradenské služby s cieľom znížiť riziko, riadenie investícií, vstup na trh s cennými papiermi a rôznymi komoditami. Vklady svojich klientov dokáže aj poistiť.

Nižšie nájdete všetky dôležité informácie o Citi, vrátane platobných údajov, kontaktov na infolinku aj užitočných odkazov na webové stránky alebo aktuálne úrokové sadzby. Pripravili sme pre vás aj praktický prehľad všetkých produktov, ktoré Citi banka ponúka.

ZÁKLADNÉ ÚDAJE

Hľadáte kontaktné, fakturačné alebo platobné údaje banky? V tabuľke vám prinášame najdôležitejšie údaje na jednom mieste.

Obchodné meno: Citibank Europe plc, pobočka zahraničnej banky
Sídlo: Dvořákovo nábrežie 8, 811 02 Bratislava, Slovensko
IČO: 36861260
DIČ: 4020239993
IČ DPH: SK4020239993
Kód banky: 8130
Swift kód: CITISKBA
Označenie banky: CITISA
Infolinka v rámci SR: 02 582 30 111
Infolinka pre volania zo zahraničia: +421 2 582 30 111
Telefónne číslo na blokovanie kariet:  
Kontaktný e-mail:  

UŽITOČNÉ ODKAZY

Neviete sa zorientovať na stránkach banky? Vybrali sme pre vás najdôležitejšie stránky banky, na ktoré sa teraz ľahko prekliknete zo zoznamu nižšie.

DOMOVSKÁ STRÁNKA BANKY

PRODUKTY BANKY

Hľadáte produkty banky a neviete sa v nich zorientovať? Pripravili sme pre vás jednoduchý prehľad produktov a služieb. Stačí si vybrať a kliknúť.

PRODUKTY PRE OBČANOV

Citibank nemá ponuku produktov pre občanov.

PRODUKTY PRE PODNIKATEĽOV A FIRMY

Informácie o produktoch a službách pre podnikateľov a firmy nájdete na tejto stránke.

HISTÓRIA BANKY

Citibank (Slovakia), čo bol obchodný názov pred zlúčením so Citibank Europe, na našom trhu poskytovala služby už od roku 1995. Jej právny nástupca od roku 2009, skupina Citibank, má značnú históriu. Začala pôsobiť v roku 1812 v New Yorku pod značkou First National City Bank. Už vtedy patrila medzi priekopníkov v bankovníctve – prvý bankomat na svete bol práve tejto banky. V Spojenom kráľovstve to bola prvá banka, ktorá zaviedla elektronické bankovníctvo. Citibank Europe má zastúpenie v 150 krajinách sveta, jej pobočky nájdete na cca 1000 miestach a patrí medzi globálne finančné skupiny. 

Citi na Slovensku začala pôsobiť ako banka pre globálne korporácie, veľké inštitúcie a firmy. Rýchlo sa začala zameriavať aj na menších firemných klientov. Od apríla roku 2021 ukončila poskytovanie hotovostných operácií na svojej pobočke v Bratislave.

Kategórie

Banky na Slovensku Cestovné poistenie Finančné správy Fingo radí Fingopédia Hypotéky Investície Napísali o nás Nezaradené Neživotné poistenie Novinky Fingo Osobné financie Pandémia Podnikateľské úvery Poistenie auta Poistenie majetku Reality Život vo FinGO.sk Životné poistenie

Mohlo by vás zaujímať

Najčítanejšie články

Najnovšie články