Banky na Slovensku

Oberbank


Oberbank pôsobí na Slovensku ako pobočka zahraničnej banky. Pôvodom je z Rakúska. Jej služby môžete využiť na 8 miestach po celej krajine a v susedných štátoch. Banka sa zameriava na firemných a retailových klientov. Pre bežných klientov má k dispozícii bežné a sporiace účty, debetné karty a úvery. Klienti môžu pri splnení podmienok žiadať aj o kontokorent alebo úver na bývanie. Medzi služby pre firemných klientov patria podnikateľské účty, platobný styk, elektronické bankovníctvo a financovanie investícií či prevádzkových potrieb. Oberbank poskytuje aj rôzne záruky na obchodovanie, zaistenie kurzov a termínovaných obchodov i lízingy. 

Oberbank spolupracuje s dvoma sesterskymi bankami BKS Bank AG a Bankou pre Tirolsko a Vorarlberg (BTV), v ktorých má aj svoje podiely. Klienti môžu využívať pobočky aj v Česku, Maďarsku, Rakúsku a Nemecku, rovnako aj filiálky BKS a BTV. Okrem siete filiálok Oberbank v Bavorsku, Čechách, Maďarsku a na Slovensku, sú dispozícii aj pobočky týchto bánk  v Badensku-Würtembersku (BTV), Švajčiarsku (BTV), Taliansku (BTV a BKS), Slovinsku (BKS) a Chorvátsku (BKS).

Nižšie nájdete všetky dôležité informácie o Oberbank, vrátane platobných údajov, kontaktov na infolinku aj užitočných odkazov na pobočky alebo aktuálne úrokové sadzby. Pripravili sme pre vás aj praktický prehľad všetkých produktov, ktoré Oberbank ponúka.

ZÁKLADNÉ ÚDAJE

Hľadáte kontaktné, fakturačné alebo platobné údaje banky? V tabuľke vám prinášame najdôležitejšie údaje na jednom mieste.

Obchodné meno: Oberbank AG pobočka zahraničnej banky v Slovenskej republike
Sídlo: Prievozská 4/A, 821 09 Bratislava, Slovensko
IČO: 36861146
DIČ: 4020139662
IČ DPH: SK4020139662
Kód banky: 8370
Swift kód: OBKLSKBA
Označenie banky: SMWRSA
Infolinka v rámci SR: +421 2 581 06 800
Infolinka pre volania zo zahraničia:  
Telefónne číslo na blokovanie kariet:  
Kontaktný e-mail: bl@oberbank.sk

UŽITOČNÉ ODKAZY

Neviete sa zorientovať na stránkach banky? Vybrali sme pre vás najdôležitejšie stránky banky, na ktoré sa teraz ľahko prekliknete zo zoznamu nižšie.
DOMOVSKÁ STRÁNKA BANKY
ÚROKOVÉ SADZBY
KURZOVÝ LÍSTOK

PRODUKTY BANKY

Hľadáte produkty banky a neviete sa v nich zorientovať? Pripravili sme pre vás jednoduchý prehľad produktov a služieb. Stačí si vybrať a kliknúť.

ÚČTY PRE OBČANOV
Účet Výhoda
Účet Klasik 
Sporiaci účet LIMIT
Sporiaci účet ŠPECIÁL

KARTY PRE OBČANOV
Debetné karty:
Oberbank Mastercard

PÔŽIČKY A NÁKUPY NA SPLÁTKY PRE OBČANOV
Povolené prečerpanie na bežnom účte 
Kontokorentný spotrebiteľský úver
Splátkový spotrebiteľský úver 

HYPOTÉKY PRE OBČANOV
Úver na bývanie 
Americká hypotéka

FinGO.sk odporúča:
Porovnať si hypotéky

 

SPORENIE PRE OBČANOV
Sporiaci účet LIMIT
Sporiaci účet ŠPECIÁL

FinGO.sk odporúča:

INVESTOVANIE PRE OBČANOV
Termínovaný vklad TOP ISTOTA

FinGO.sk odporúča:

PRODUKTY PRE PODNIKATEĽOV A FIRMY
Informácie o produktoch a službách pre podnikateľov a firmy nájdete na tejto stránke.

PRODUKTY PRE SAMOSPRÁVU A NEZISKOVÝ SEKTOR
Oberbank nemá špeciálnu ponuku pre samosprávy a neziskový sektor.

HISTÓRIA BANKY

Oberbank vznikla v roku 1896 ako Banka pre Horné Rakúsko a Salzburg v Linzi. Jej akcionárom sa neskôr stala spolková krajina Horné Rakúsko (Oberösterreich), v roku 1921 Bayerische Vereinsbank. Od roku 1929 bola väčšinovým vlastníkom spoločnosť Creditanstalt für Handel und Gewerbe (CA). V roku 1949 bola banka súčasťou Marshallovho plánu, tzv. plánu európskej obnovy. V tom čase sa z nej stala univerzálna banka. Po druhej svetovej vojne bola Oberbank rozdelená na tri časti. Jednu si nechala CA a zvyšné dve patrili dnešným BKS Bank AG a BTV. Na základe toho vznikla neskôr skupina 3 Banken Gruppe (Skupina troch bánk). Podiely v Oberbank majú v súčasnej dobe banky UniCredit bank Austria Wüstenrot, Generali, ale aj vlastní zamestnanci. Ďalších 19 % akcií vlastnia menší akcionári.

Kategórie

Banky na Slovensku Cestovné poistenie Finančné správy Fingo radí Fingopédia Hypotéky Investície Napísali o nás Nezaradené Neživotné poistenie Novinky Fingo Osobné financie Pandémia Podnikateľské úvery Poistenie auta Poistenie majetku Reality Život vo FinGO.sk Životné poistenie

Mohlo by vás zaujímať

Najčítanejšie články

Najnovšie články