Banky na Slovensku

PKO BP


PKO BP na Slovensku funguje ako pobočka zahraničnej, poľskej banky.  Je najväčšou bankou v Poľsku a je riadená štátom. Jej cieľom je pomáhať poľským podnikateľom alebo podnikateľským subjektom obchodujúcim s Poľskom či na poľskom území. Aj z tohto dôvodu otvorila svoje pobočky v Prahe, Frankfurte, na Ukrajine a neskôr aj v Bratislave. Svojim korporátnym klientom by mala umožniť prepojiť svoje podnikateľské aktivity naprieč východnou, strednou a západnou Európou. 

PKO BP Poskytuje služby transakčného bankovníctva, kde patrí vedenie účtov, zúčtovanie, platby a riadenie likvidity. V rámci služieb financovania obchodu poskytuje záruky a akreditívy voči tretím stranám a rôzne úvery ako prevádzkový, revolvingový, či investičný úver. Patria tam aj povolené limity a prečerpania. Banka poskytuje služby v troch jazykoch a expresné medzištátne prevody financií.

Nižšie nájdete všetky dôležité informácie o PKO BP, vrátane platobných údajov, kontaktov na infolinku aj užitočných odkazov na pobočky alebo aktuálne úrokové sadzby. Pripravili sme pre vás aj praktický prehľad všetkých produktov, ktoré PKO BP ponúka.

ZÁKLADNÉ ÚDAJE

Hľadáte kontaktné, fakturačné alebo platobné údaje banky? V tabuľke vám prinášame najdôležitejšie údaje na jednom mieste.

Obchodné meno: PKO BP S.A., pobočka zahraničnej banky
Sídlo: Pribinova 10, 811 09 Bratislava, Slovensko
IČO: 53060024
DIČ: 4120190008
IČ DPH: SK4120190008
Kód banky: 8450
Swift kód: BPKOSKBB
Označenie banky:  
Infolinka v rámci SR: +421 2 325 55 806
Infolinka pre volania zo zahraničia:  
Telefónne číslo na blokovanie kariet:  
Kontaktný e-mail:  

UŽITOČNÉ ODKAZY

Neviete sa zorientovať na stránkach banky? Vybrali sme pre vás najdôležitejšie stránky banky, na ktoré sa teraz ľahko prekliknete zo zoznamu nižšie.

DOMOVSKÁ STRÁNKA BANKY

PRODUKTY BANKY

Hľadáte produkty banky a neviete sa v nich zorientovať? Pripravili sme pre vás jednoduchý prehľad produktov a služieb. Stačí si vybrať a kliknúť.

PRODUKTY PRE OBČANOV

PKO BP nemá špeciálnu ponuku produktov a služieb pre občanov.

PRODUKTY PRE PODNIKATEĽOV A FIRMY

Informácie o produktoch a službách pre podnikateľov a firmy nájdete na tejto stránke.

PRODUKTY PRE SAMOSPRÁVU A NEZISKOVÝ SEKTOR

PKO BP nemá špeciálnu ponuku produktov a služieb pre samosprávu a neziskový sektor.

HISTÓRIA BANKY

Pobočka zahraničnej banky PKO BP je na Slovensku od roku 2020, v Poľsku už viac než 100 rokov. Je jednou z najväčších a najstarších bánk v Poľsku, pričom jej história je úzko spätá s históriou tejto krajiny. Vznikla ako inštitúcia, ktorá v Poľsku reprezentovala spoľahlivosť a bezpečie. V súčasnosti má v Poľsku viac ako 1200 pobočiek a má tiež najväčšiu bankomatovú sieť v krajine, je ich cca 2 300. PKO BP je tiež hlavným partnerom miestnych vlád – obcí, krajov a regiónov, a okrem toho i podstatným organizátorom emisie komunálnych obligácií. O postavení na trhu svedčia i mnohé ocenenia, ktoré banka dostala, napríklad titul „Banka roka v Poľsku“ alebo „Ten, kto podporuje poľský priemysel“. V roku 2018 jej bolo na základe stress testov udelené ocenenie najbezpečnejšia banka. V rovnakom roku mala (podľa Retail International Banking)  jednu z najlepších bankových aplikácií na svete. 

 

Kategórie

Banky na Slovensku Cestovné poistenie Finančné správy Fingo radí Fingopédia Hypotéky Investície Napísali o nás Nezaradené Neživotné poistenie Novinky Fingo Osobné financie Pandémia Podnikateľské úvery Poistenie auta Poistenie majetku Reality Život vo FinGO.sk Životné poistenie

Mohlo by vás zaujímať

Najčítanejšie články

Najnovšie články