Banky na Slovensku

Poštová banka


Poštová banka je z hľadiska pobočiek, bankomatov a obchodných miest jedna z najdostupnejších bánk na Slovensku. Jej služby môžete využiť na každej z cca 1400 pôšt v našej krajine. Rovnako sú k dispozícii aj samostatné kamenné pobočky. Tie nesú názov odštepného závodu Poštovej banky – 365.bank. Vybavíte tam všetko okrem kúpy nových produktov Poštovej banky. Počtom klientom okolo 1 milióna sa Poštová banka zaraďuje medzi najväčšie retailové banky u nás. Jej majiteľom je skupina J&T. Poskytuje bežný či sporiaci účet, hypotéku a pôžičku, ale aj sporenie na dôchodok v 2. pilieri.
Od roku 2017 do leta 2021 banka prechádzala modernizáciou, zmenila logo aj vizuál svojich pobočiek. Jej klienti si dnes môžu vybrať či zostanú verní klasickej Poštovej banke alebo sa presunú do 365. bank. Tá je oproti Poštovej banke viac digitálna a zameraná na moderné technológie v bankovníctve.
Nižšie nájdete všetky dôležité informácie o Poštovej banke, vrátane platobných údajov, kontaktov na infolinku aj užitočných odkazov na pobočky, bankomaty alebo aktuálne úrokové sadzby. Pripravili sme pre vás aj praktický prehľad všetkých produktov, ktoré Poštová banka ponúka.

ZÁKLADNÉ ÚDAJE

Hľadáte kontaktné, fakturačné alebo platobné údaje banky? V tabuľke vám prinášame najdôležitejšie údaje na jednom mieste.

Obchodné meno: 365.bank, a. s., odštepný závod Poštová banka
Sídlo: Dvořákovo nábrežie 4, 811 02 Bratislava
IČO: 31340890
DIČ: 2020294221
IČ DPH: SK7020000680
Kód banky: 6501
Swift kód: POBNSKBA
Označenie banky:  
Infolinka v rámci SR: 0850 006 500
Infolinka pre volania zo zahraničia: +421 2 596 01 122
Telefónne číslo na blokovanie kariet: +421 2 203 03 444
Kontaktný e-mail: info@pabk.sk

UŽITOČNÉ ODKAZY

Neviete sa zorientovať na stránkach banky? Vybrali sme pre vás najdôležitejšie stránky banky, na ktoré sa teraz ľahko prekliknete zo zoznamu nižšie.
DOMOVSKÁ STRÁNKA BANKY
POBOČKY
BANKOMATY
ÚROKOVÉ SADZBY
KURZOVÝ LÍSTOK
INTERNET BANKING

PRODUKTY BANKY

Hľadáte produkty banky a neviete sa v nich zorientovať? Pripravili sme pre vás jednoduchý prehľad produktov a služieb. Stačí si vybrať a kliknúť.

ÚČTY PRE OBČANOV
Užitočný účet
Účet pre mladých
Užitočný účet SENIOR
Základný bankový produkt
Platobný účet so základnými funkciami

KARTY PRE OBČANOV
Debit Mastercard
Mastercard Gold

PÔŽIČKY A NÁKUPY NA SPLÁTKY PRE OBČANOV
Pôžička s úrokom 0%
Dobrá pôžička
Lepšia splátka

SPORENIE PRE OBČANOV
Užitočné sporenie
Dobré sporenie REZERVA
Dobré sporenie ISTOTA NA VZDELANIE
Termínovaný vklad

FinGO.sk odporúča:

PRODUKTY PRE PODNIKATEĽOV A FIRMY
Poštová banka nemá špeciálnu ponuku pre podnikateľov a firmy.

PRODUKTY PRE SAMOSPRÁVU A NEZISKOVÝ SEKTOR
Poštová banka nemá špeciálnu ponuku pre samosprávy a neziskový sektor.

HISTÓRIA BANKY

Poštová banka pôsobí na trhu už 28 rokov. História tejto banky však začala oveľa skôr. Siaha až do roku 1918, kedy bol vytvorený Poštový úrad šekový. Jeho úlohou bolo udržať kapitál v práve vzniknutom Československu. V roku 1930 bol úrad premenovaný na Poštovú sporiteľňu. O 18 rokov neskôr bola jej činnosť zastavená a všetok majetok a práva prevedené na Štátnu banka československú a Štátnu sporiteľňu. Poštová banka dostala svoj súčasný názov v roku 1993. O ďalších 7 rokov sa spojila so Slovenskou poštou a ch strategické partnerstvo trvá dodnes

Kategórie

Banky na Slovensku Cestovné poistenie Finančné správy Fingo radí Fingopédia Hypotéky Investície Napísali o nás Nezaradené Neživotné poistenie Novinky Fingo Osobné financie Pandémia Podnikateľské úvery Poistenie auta Poistenie majetku Reality Život vo FinGO.sk Životné poistenie

Mohlo by vás zaujímať

Najčítanejšie články

Najnovšie články