Banky na Slovensku

Prima banka


Prima banka je počtom svojich pobočiek treťou najväčšou bankou na Slovensku. Pobočku tejto banky nájdete v každom zo 79 okresov Slovenska. Kedysi sa zameriavala prevažne na samosprávy, dnes sú jej klienti aj bežní ľudia a podnikatelia. Pod hlavičkou Penta Investments poskytuje rôzne finančné produkty od bežných či sporiacich účtov, cez termínované vklady, pôžičky až po hypotéky. Práve počet sprostredkovaných hypotekárnych úverov na bývanie sa medziročne v Prima banke zvyšuje. Rastie aj počet bankomatov Prima banky, kde si môžete vložiť alebo vybrať peniaze.

Nižšie nájdete všetky dôležité informácie o Prima banke, vrátane platobných údajov, kontaktov na infolinku aj užitočných odkazov na pobočky, bankomaty alebo aktuálne úrokové sadzby. Pripravili sme pre vás aj praktický prehľad všetkých produktov, ktoré Prima Banka ponúka bežným klientom (občanom), podnikateľom aj rôznym inštitúciám.

ZÁKLADNÉ ÚDAJE

Hľadáte kontaktné, fakturačné alebo platobné údaje banky? V tabuľke vám prinášame najdôležitejšie údaje na jednom mieste.

Obchodné meno: Prima banka Slovensko, a.s.
Sídlo: Hodžova 11, 010 11 Žilina, Slovensko
IČO: 31575951
DIČ: 2020372541
IČ DPH: SK2020372541
Kód banky: 5600
Swift kód: KOMASK2X
Označenie banky: PKBA
Infolinka v rámci SR: 0850 700 007
Infolinka pre volania zo zahraničia: +421 41 5111 111
Telefónne číslo na blokovanie kariet: +421 41 5111 111
Kontaktný e-mail: info@primabanka.sk

UŽITOČNÉ ODKAZY

Neviete sa zorientovať na stránkach banky? Vybrali sme pre vás najdôležitejšie stránky banky, na ktoré sa teraz ľahko prekliknete zo zoznamu nižšie.
DOMOVSKÁ STRÁNKA BANKY
POBOČKY
BANKOMATY

ÚROKOVÉ SADZBY
KURZOVÝ LÍSTOK
INTERNET BANKING

PRODUKTY BANKY

Hľadáte produkty banky a neviete sa v nich zorientovať? Pripravili sme pre vás jednoduchý prehľad produktov a služieb. Stačí si vybrať a kliknúť.

ÚČTY PRE OBČANOV
Osobný účet    
Študentský účet
Detský účet  


KARTY PRE OBČANOV
Debit MasterCard
MasterCard credit STANDARD
MasterCard credit GOLD
Služba 3D Secure

PÔŽIČKY A NÁKUPY NA SPLÁTKY PRE OBČANOV
Pôžička

HYPOTÉKY PRE OBČANOV
Hypotéka

FinGO.sk odporúča:
Porovnať si hypotéky 
    

SPORENIE PRE OBČANOV
Sporenie k osobnému účtu
Sporenie k študentskému účtu
Sporenie k detskému účtu
Termínovaný vklad

FinGO.sk odporúča:

INVESTOVANIE PRE OBČANOV
Termínovaný vklad

FinGO.sk odporúča:

PRODUKTY PRE PODNIKATEĽOV A FIRMY
Informácie o produktoch a službách pre podnikateľov a firmy nájdete na tejto stránke.

PRODUKTY PRE SAMOSPRÁVU A NEZISKOVÝ SEKTOR
Informácie o produktoch nájdete na tejto stránke.

HISTÓRIA BANKY

Prima banka má za sebou pomerne zaujímavú históriu. Jej súčasný názov je až tretí v poradí. Vznik banky sa datuje do roku 1993. Bol to rok plný zmien aj kvôli založeniu samostatnej Slovenskej republiky. V tom čase sa spojilo 193 obcí na Slovensku a spolu vytvorili Prvú komunálnu banku. Poskytovala finančné služby mestám a obciam. 

O desať rokov neskôr do banky vstúpil zahraničný akcionár a banka sa premenovala na Dexia banka a.s. S tým prišla aj zmena klientely. V roku 2003 Dexia banka poskytovala služby už aj bežným klientom, dokonca sa na nich začala zameriavať. Ďalšou zmenou bol vstup Penta Investments, ktorá sa v roku 2011 stala jej väčšinovým akcionárom. Po roku od príchodu tejto skupiny zmenila banka svoj názov z Dexie na Prima banku. Dnes významná stredoeurópska skupina Penta Investments vlastní 99,55 % akcií banky.

Míľnikom bol aj 1. august 2017, kedy sa k Prima banke pridala Sberbank Slovensko, a.s.. Banky sa zlúčili a spolu pôsobia pod názvom Prima banka.

Kategórie

Banky na Slovensku Cestovné poistenie Finančné správy Fingo radí Fingopédia Hypotéky Investície Napísali o nás Nezaradené Neživotné poistenie Novinky Fingo Osobné financie Pandémia Podnikateľské úvery Poistenie auta Poistenie majetku Reality Život vo FinGO.sk Životné poistenie

Mohlo by vás zaujímať

Najčítanejšie články

Najnovšie články