Banky na Slovensku

Raiffeisen banka


Raiffeisen banka patrí na Slovensku medzi mladšie banky, v novembri 2022 to bude 10 rokov, odkedy pôsobí na našom trhu. V susednom Rakúsku má však vyše 13-ročnú históriu. Zameriava sa na bežných klientov, ktorým poskytuje možnosť založiť si bežný účet, sporenie na dôchodok alebo si vziať pôžičku. Hypotéky slovenská Reiffeisen banka neposkytuje.
Reiffeisen banka je rozšírená hlavne v Rakúsku, kde má množstvo pobočiek, ale ani na Slovensku sa vám nestane, že by ste ju nenašli. Je organizačnou zložkou Tatra banky, takže klienti môžu využívať bankomaty oboch bánk. Tak ako Tatra banka, patrí pod rakúsku skupinu Raiffeisen Bank International AG.
Nižšie nájdete všetky dôležité informácie o Reiffeisen banke, vrátane platobných údajov, kontaktov na infolinku aj užitočných odkazov na pobočky, bankomaty alebo aktuálne úrokové sadzby na pôžičky. Pripravili sme pre vás aj praktický prehľad všetkých produktov, ktoré Reiffeisen banka ponúka.

ZÁKLADNÉ ÚDAJE

Hľadáte kontaktné, fakturačné alebo platobné údaje banky? V tabuľke vám prinášame najdôležitejšie údaje na jednom mieste.

Obchodné meno: Tatra banka, a. s., organizačná zložka podniku – Raiffeisen banka
Sídlo: Hodžovo námestie 3, 811 06 Bratislava, Slovensko
IČO: 00 686 930
DIČ: 2020408522
IČ DPH: SK7020000944
Kód banky: 1100
Swift kód: TATRSKBX
Označenie banky:  
Infolinka v rámci SR: 0850 850 555
Infolinka pre volania zo zahraničia: +421 2 505 05 555
Telefónne číslo na blokovanie kariet: 0850 850 555
Kontaktný e-mail: tatrabanka@tatrabanka.sk

UŽITOČNÉ ODKAZY

Neviete sa zorientovať na stránkach banky? Vybrali sme pre vás najdôležitejšie stránky banky, na ktoré sa teraz ľahko prekliknete zo zoznamu nižšie.
DOMOVSKÁ STRÁNKA BANKY
POBOČKY A BANKOMATY
ÚROKOVÉ SADZBY
KURZOVÝ LÍSTOK
INTERNET BANKING

PRODUKTY BANKY

Hľadáte produkty banky a neviete sa v nich zorientovať? Pripravili sme pre vás jednoduchý prehľad produktov a služieb. Stačí si vybrať a kliknúť.

ÚČTY PRE OBČANOV
Parádny účet    
Osobný účet   
Základný bankový účet    
Platobný účet so základnými výhodami  
Osobitný účet dlžníka    

KARTY PRE OBČANOV
Platobné karty

SPORENIE PRE OBČANOV
Viazaný vklad

 

 

PÔŽIČKY A NÁKUPY NA SPLÁTKY PRE OBČANOV
Parádna pôžička

PRODUKTY PRE PODNIKATEĽOV A FIRMY
Raiffeisen banka nemá špeciálnu ponuku pre podnikateľov a firmy.

PRODUKTY PRE SAMOSPRÁVU A NEZISKOVÝ SEKTOR
Raiffeisen banka nemá špeciálnu ponuku pre samosprávy a neziskový sektor.

HISTÓRIA BANKY

Vzniku Reiffeisen banky predchádzala snaha pomôcť ľuďom v ťažkých časoch druhej polovice 19. storočia. Vtedy rakúsky filantrop (v tom čase starosta) Friedrich Wilhelm Raiffeisen vo vtedajšom Pruskom kráľovstve vytvoril prvé Úverové združenie. Bola to inštitúcia, ktorá zhromažďovala peniaze obyčajných ľudí za účelom požičania kapitálu v prípade núdze. Každý, kto do tohto združenia prispieval si mohol, keď bolo najhoršie, peniaze za férových podmienok požičať. Postupne vznikali ďalšie združenia a vytvorili sa regionálne združenia, ktoré pomáhali tým miestnym. Na ich čelo sa neskôr postavila centrálna banka, ktorá uzavrela trojuholník miestnych a regionálnych pobočiek. Takou centrálnou bankou je pre všetky svoje pobočky dnes skupina RBI, do ktorej patrí aj slovenská Reiffeisen banka. Na Slovensku táto banka využíva model zdieľanej bankovej licencie s Tatra bankou.

Kategórie

Banky na Slovensku Cestovné poistenie Finančné správy Fingo radí Fingopédia Hypotéky Investície Napísali o nás Nezaradené Neživotné poistenie Novinky Fingo Osobné financie Pandémia Podnikateľské úvery Poistenie auta Poistenie majetku Reality Život vo FinGO.sk Životné poistenie

Mohlo by vás zaujímať

Najčítanejšie články

Najnovšie články