Neživotné poistenie Pandémia Poistenie auta

Čo s neplatnou STK? Policajti odpustia pokutu, poisťovne prižmúria oko


STK

Koronavírus už pozatváral väčšinu prevádzok služieb, a zmaril tak plány vodičom, ktorí boli objednaní na STK a emisnú kontrolu. Tie sú zo zákona povinné, ale zároveň sú jednou z poistných podmienok pri poistnej udalosti a následného nároku na vyplatenie škody z PZP alebo havarijnej poistky.

Ak sa bojíte, že kvôli koronavírusu a mimoriadnej situácii zmeškáte technickú či emisnú kontrolu vášho auta, nebude to až taký veľký problém. Ministerstvo dopravy a policajti už avizovali, že odpustia pokuty, ktoré bežne vodičom v takomto prípade hrozia. 

TIP: Policajti nebudú ukladať pokuty za neplatnú STK a emisnú kontrolu, ktorých platnosť sa skončila v termínoch od 12. marca 2020 až do odvolania mimoriadnej situácie. 

Poisťovne budú na mimoriadnu situáciu prihliadať

Na emisnú a technickú kontrolu sú však naviazané aj poistné udalosti a plnenie v prípade, keby ste spôsobili dopravnú nehodu. Ak vaše auto nemá v poriadku povinné zákonné kontroly, poisťovňa nemusí plniť poistné plnenie.

Ale s ohľadom na epidémiu koronavírusu poisťovne už ohlásili, že budú tieto poistné udalosti posudzovať individuálne a prihladnu na mimoriadnu situáciu. Klientom teda nebudú automaticky krátiť poistné plnenie z havarijnej poistky alebo regresovať, resp. žiadať zaplatenie časti škody, ktorú vyplatia poškodenému z vášho PZP.

TIP: Ako postupovať v prípade poistnej udalosti? FinGO.sk finanční sprostredkovalia majú dlhoročné skúsenosti a poradia vám, čo robiť. 

Potrebujete pomôcť s poistkou? 

Ak potrebudete poradiť s vašim PZP, prípadne chcete nechať skontrolovať vaše havarijné poistenie, obráťte sa na FinGO.sk. Na našej internetovej stránke nájdete aj praktický portál, cez ktorý si môžete uzatvoriť PZP, havarijnú poistku alebo aj poistenie nehnuteľnosti či zodpovednosti na škodu. 

Počas aktuálnej mimoriadnej situácie vieme s vami komunikovať a vybaviť vám poistenie online. Stačí ak sa nám ozvete či už mailom na kontakt@fingo.sk alebo telefonicky na 0800 60 10 60 a pomôžeme vám.

Kategórie

Banky na Slovensku Cestovné poistenie Finančné správy Fingo radí Fingopédia Hypotéky Investície Napísali o nás Nezaradené Neživotné poistenie Novinky Fingo Osobné financie Pandémia Podnikateľské úvery Poistenie auta Poistenie majetku Reality Život vo FinGO.sk Životné poistenie

Mohlo by vás zaujímať

Najčítanejšie články

Najnovšie články