Investície Pandémia

Najväčšia dilema investorov: Mám teraz hýbať s portfóliom?

Koronavírus spôsobil na finančných trhoch veľký otras, a tak investori automaticky premýšľajú, ako to ovplyvní ich peniaze. Majú teraz nejako upraviť svoje investičné portólio? Oplatí sa niekam navýšiť platby, prípadne niekde ubrať a presunúť? Všetko závisí od vašej nastavenej stratégie. 

Ak máte svoje peniaze zainvestované čisto konzervatívne, stojí za úvahu presunúť prostriedky do akciovejšieho portfólia. “To samozrejme platí, ak si klient nesporí na niečo, čo bude potrebovať riešiť počas najbližších 2 rokov. Do akciových fondov sa odporúča investovať s horizontom na viac ako 5 rokov,” upozorňuje riaditeľka pre investície vo FinGO.sk Lucia Luptáková.

Zainvestujte viac ak môžete 

Naopak tí, čo investujete na pravidelnej báze do akciového portfólia, práve teraz je správny čas, aby ste si zvýšili svoj pravidelný vklad, prípadne zvážili vyšší jednorázový vyšší vklad. Výška vkladu závisí samozrejme od vášho rozpočtu a voľných peňazí. 

Aj investičný analytik FinGO.sk František Burda radí, že ak teraz investujete, je vhodný čas vaše platby jemne navýšiť. “Svet sa nezastaví, ekonomiky sa rozbehnú a naše investované peniaze sa môžu zviesť na vlne rastu. Ten skôr alebo neskôr určite príde,” zdôrazňuje odborník.

Sme tu pre vás online

Ak máte obavy o svoje peniaze a chcete sa uistiť, aké kroky v súvislosti s vašimi úsporami podniknúť, zavolajte našim maklérom z FinGO.sk na číslo 0800 60 10 60 alebo na našej internetovej stránke navštívte chat a zanechajte nám odkaz. 

Finanční sprostredkovatelia z FinGO.sk vám v oblasti investovania aj v týchto dňoch radi pomôžu, sme pre vás k dispozícii aj online. Radi skontrolujeme aj vaše staré zmluvy sporenia, aby ste investovali naozaj výhodne a so ziskom.

Kategórie

Banky na Slovensku Cestovné poistenie Finančné správy Fingo radí Fingopédia Hypotéky Investície Napísali o nás Nezaradené Neživotné poistenie Novinky Fingo Osobné financie Pandémia Podnikateľské úvery Poistenie auta Poistenie majetku Reality Život vo FinGO.sk Životné poistenie

Mohlo by vás zaujímať

Najčítanejšie články

Najnovšie články