Fingo radí Hypotéky

10 rád, na čo myslieť pred žiadosťou o hypotéku

domček schody prsty

Rastúce úrokové sadzby a nízka ponuka nehnuteľností sú v súčasnosti pre mnohých ľudí impulzom, aby riešili hypotéku prakticky okamžite ako im to ich finančná situácia dovolí. A najmä hneď, ako nájdu svoj vysnívaný byt či dom. Máme pre vás niekoľko odporúčaní, na čo myslieť ešte pred žiadosťou o úver. Získate tak výhodnú hypotéku a zároveň budete počas jej splácania aj pokojne spávať.

V článku sa dočítate:

  • Kedy je ideálne plánovať hypotéku
  • Ako si zvýšiť šance na úver a lepšiu úrokovú sadzbu
  • Prečo je dôležité porovnávať hypotéky vo všetkých bankách
  • Ako vám pomôžu experti z FinGO.sk, ktorí patria k najlepším na trhu  

10 rád, na čo myslieť pred žiadosťou o hypotéku 

1. Ak chcete získať v banke čo najlepšie podmienky, plánujte si hypotéku v období, keď budete mať stabilný a trvalý príjem, ideálne dlhšie ako 1 rok bez zmeny. Obvykle stačí pracovný pomer minimálne 6 mesiacov, avšak dlhodobejšie zamestnanie vám pozitívne ovplyvní rating v banke. 

2. Určite pomôže, ak si v dostatočnom predstihu preveríte svoje finančné limity, aby ste mali predstavu, na akú výšku úveru vzhľadom na váš príjem môžete pomýšľať. 

3. Majte reálne očakávania, prieskum v bankách vám napovie, kde je strop vašich finančných možností. Komplexné porovnanie hypoték na trhu vám vie veľmi rýchlo pripraviť finančný sprostredkovateľ.Fingo výpočet hypotéky kalkulačka

4. V žiadnom prípade nepodpisujte rezervačnú zmluvu na kúpu nehnuteľnosti, pokiaľ nemáte aspoň predbežne potvrdenú priechodnosť hypotéky v banke. Dajte pozor aj na úhradu rezervačnej zálohy, ktorá nemusí byť v každej realitnej kancelárii vratná v prípade zamietnutia úveru.

5. Nepodceňte dôkladný prieskum trhu a porovnajte si ponuky hypoték naprieč celým bankovým trhom. Zistite si v bankách nielen výšku úroku, splátky a sumu úverového limitu, ale aj detaily, čo všetko treba splniť, aby ste danú ponuku aj dostali. 

6. Nechajte si skontrolovať aj podmienky vašich existujúcich finančných produktov, ktoré môžu súvisieť s vašimi plánmi a možnosťami v oblasti úverovania.

7. Myslite aj na to, ako dofinancujete hypotéku. Ak nemáte potrebných 20 % vlastných zdrojov, môže byť vaša cesta k novému bývaniu komplikovanejšia.

TIP: Praktické rady, ako môžete čo najvýhodnejšie dofinancovať hypotéku, nájdete aj na našom blogu. 

8. V banke môžete získať lepší rating, ak už budete mať nejakú úverovú históriu. K tomu vám pomôže aj nastavené povolené prečerpanie na účte, ale ideálne len vo výške pár stoviek eur.

9. Ešte predtým, ako pôjdete do úveru, zvážte aj prípadné riziká. Ako budete mať zabezpečené splácanie úveru? Čo ak sa zmení vaša finančná situácia? Budete mať dostatočnú finančnú rezervu na pokrytie zvýšených mesačných výdavkov? 

10. Nezabúdajte, že celým procesom poskytnutia úveru, vrátane plánu na jeho efektívne splácanie vás môže previesť zadarmo finančný sprostredkovateľ, s ktorým ušetríte veľa času, stresov a aj peňazí.

Množstvo praktických rád a tipov pri výbere vhodnej hypotéky nájdete aj v našom sprievodcovi k novému bývaniu, ktorého si môžete stiahnuť zadarmo.

Fingo_hypo_ebook

S FinGO.sk zvýšite vaše šance na hypotéku

Všetky vyššie uvedené otázky by ste mali mať vyjasnené ešte pred podaním žiadosti o úver. Inak zbytočne riskujete, že sa k hypotéke nedopracujete alebo získate úver s horšími podmienkami, ktoré môžu priveľmi zaťažiť váš mesačný rozpočet. Preto sa vopred poraďte so skúseným hypotekárnym špecialistom, s ktorými zvýšite svoje šance na hypotéku.

Je to rozhodne lepšia cesta, ako si hneď podať žiadosti v bankách, kde by ste z rôznych dôvodov neprešli a zbytočne sa tak dostali do úverového registra. 

FinGO.sk v hypotékach rekordne rastie. Naši finanční makléri patria k tým najlepším profesionálom na trhu a každý deň sa stretávajú s desiatkami rôznych úverových prípadov. Na základe svojich skúseností a znalostí bankových špecifík vás vedia správne a bez zbytočných prešľapov nasmerovať tam, kde to bude pre vás ideálne.

Môžete sa s nami spojiť aj telefonicky alebo online. Zavolajte nám na 0800 60 10 60 alebo nám zanechajte údaje vo formulári nižšie a my sa vám ozveme.

    Kategórie

    Banky na Slovensku Cestovné poistenie Finančné správy Fingo radí Fingopédia Hypotéky Investície Napísali o nás Nezaradené Neživotné poistenie Novinky Fingo Osobné financie Pandémia Podnikateľské úvery Poistenie auta Poistenie majetku Reality Život vo FinGO.sk Životné poistenie

    Mohlo by vás zaujímať

    Najčítanejšie články

    Najnovšie články