Fingo radí Osobné financie Pandémia

Kde sa dá v zlých časoch ušetriť


smutní rodičia a dieťa sedia pri stole

Hrozí vám, že sa vaše príjmy kvôli epidémii koronavírusu výrazne znížia, alebo prídete o prácu? Tento scenár žiaľ aktuálne trápi mnohých Slovákov, preto ľudia viac premýšľajú na čom všetko dokážu teraz v rodinnom rozpočte ušetriť. Možno ste to ani netušili, ale riešením môže byť aj kontrola starších finančných zmlúv.

Pravidelný servis finančných produktov je dôležitý aspoň raz za 2 roky. Či už ide o vašu staršiu hypotéku, spotrebný úver, alebo poistku, rozhodne by ste ich mali aktualizovať jednak kvôli možnej úspore, ale aj kvalitnejším podmienkam. Možno dlhé roky za svoje produkty platíte zbytočne veľa, pritom banky a poisťovne už dávno ponúkajú oveľa lacnejšie a aj výhodnejšie produkty. 

Možno je teraz ten správny čas pohrabať sa v šuflíkoch a ukázať svoje staré zmluvy odborníkovi, finančnému sprostredkovateľovi.  Ten vám ich skontroluje komplexne, čiže prehodnotí všetky produkty, ktoré využívate a za ktoré si platíte. Za kontrolu zastaralých zmlúv  neplatíte, ale práve vďaka nej môžete v rozpočte ušetriť desiatky, niekedy aj stovky eur mesačne.

Prečo kontrolovať staré zmluvy práve teraz

  • Kontrolou zastaralých zmlúv môžete v rodinnom rozpočte ušetriť nemalé peniaze, ktoré sa vám teraz môžu zísť. 
  • No nielen okamžitá peňažná úspora je dôležitá. Ak máte napríklad životnú poistku staršiu ako 5 rokov, môže sa pokojne stať, že vám v prípade vážnej choroby v súčasnosti vôbec nepomôže.
  • Spolupráca s finančným sprostredkovateľom aj ďalšie výhody. Jednou z nich je výrazne vyššia objektivita, keďže sprostredkovateľ pre vás hľadá najvýhodnejšie riešenie vo viacerých finančných inštitúciách. 
  • Sprostredkovateľ je zároveň omnoho flexibilnejší ako pracovník na pobočke či v poisťovni. Vie sa s vami stretnúť v čase, kedy vám to vyhovuje a zároveň môže za vás veľa vecí operatívne vybaviť v banke či poisťovni aj vtedy, keď vy nie ste k dispozícii.

TIP: Makléri z FinGO.sk sú tu pre vás k dispozícii aj v týchto dňoch, kedy sa osobné stretnutia kvôli šíreniu koronavírusu neodporúčajú. Môžete sa s nami spojiť telefonicky na 0800 60 10 60 alebo online cez našu internetovú stránku.

Nečakajte kým sa vaša situácia zhorší a poraďte sa ohľadom vašich rodinných financií a možnej úspory ešte dnes. Možno budete prekvapení, koľko peňazí takto ušetríte. 

    Kategórie

    Banky na Slovensku Cestovné poistenie Finančné správy Fingo radí Fingopédia Hypotéky Investície Napísali o nás Nezaradené Neživotné poistenie Novinky Fingo Osobné financie Pandémia Podnikateľské úvery Poistenie auta Poistenie majetku Reality Život vo FinGO.sk Životné poistenie

    Mohlo by vás zaujímať

    Najčítanejšie články

    Najnovšie články