Banky na Slovensku

Fio banka


Fio banka na Slovensku je zahraničnou pobočkou českej skupiny Fio. Ponúka klasické bankové a termínované účty, ale aj investovanie do akcií, podielových fondov a cenných papierov. V online prostredí je jedným z najväčších obchodníkov s cennými papiermi na slovenskom a českom trhu. Banka vlastní podielový fond, do ktorého jej klienti môžu investovať.  Vo Fio banke môžete tiež požiadať o úver a hypotéku. Základom služieb však ostávajú investičné produkty.

Fio banka u nás pôsobí od roku 2020. Väčšina služieb poskytovaných bankou sa dá vybaviť online, nakoľko pobočky sa nachádzajú len vo väčších mestách. Platí to aj o úverových produktoch, o ktorých kalkuláciu a podmienky môžete požiadať online. Fio banka má retailových aj firemných klientov. Obidvom týmto skupinám poskytuje účet bez poplatku, čo hlavne pri podnikateľských účtoch nie je bežné.

Nižšie nájdete všetky dôležité informácie o Fio banke, vrátane platobných údajov, kontaktov na infolinku aj užitočných odkazov na webové stránky alebo aktuálne úrokové sadzby. Pripravili sme pre vás aj praktický prehľad všetkých produktov, ktoré Fio banka ponúka.

ZÁKLADNÉ ÚDAJE

Hľadáte kontaktné, fakturačné alebo platobné údaje banky? V tabuľke vám prinášame najdôležitejšie údaje na jednom mieste.

Obchodné meno: Fio banka, a. s., pobočka zahraničnej banky
Sídlo: Nám. SNP 21, 811 01 Bratislava, Slovensko
IČO: 36869376
DIČ: 4020291715
IČ DPH:  
Kód banky: 8330
Swift kód: FIOZSKBA
Označenie banky: FIOZSA
Infolinka v rámci SR: 02 208 50 411
Infolinka pre volania zo zahraničia: +421 2 208 50 411
Telefónne číslo na blokovanie kariet: +421 2 208 50 410
Kontaktný e-mail: fio@fio.sk

UŽITOČNÉ ODKAZY

Neviete sa zorientovať na stránkach banky? Vybrali sme pre vás najdôležitejšie stránky banky, na ktoré sa teraz ľahko prekliknete zo zoznamu nižšie.

DOMOVSKÁ STRÁNKA BANKY
POBOČKY A BANKOMATY
ÚROKOVÉ SADZBY
KURZOVÝ LÍSTOK
INTERNET BANKING

PRODUKTY BANKY

Hľadáte produkty banky a neviete sa v nich zorientovať? Pripravili sme pre vás jednoduchý prehľad produktov a služieb. Stačí si vybrať a kliknúť.

ÚČTY PRE OBČANOV

Fio osobný účet
Fio podnikateľský účet
Transparentný účet
Účty pre deti a študentov do 18 rokov
Rodinné účty

KARTY PRE OBČANOV

Mastercard Debit Contactless 
Mastercard Gold Contactless
Mastercard Platinum Contactless
Maestro Contacless

PÔŽIČKY A NÁKUPY NA SPLÁTKY PRE OBČANOV

Kontokorentný úver

HYPOTÉKY PRE OBČANOV
Americká hypotéka
Fio hypotéka

FinGO.sk odporúča:

Porovnať si hypotéky     

SPORENIE PRE OBČANOV

Sporiaci účet Fio konto
Termínovaný vklad

FinGO.sk odporúča:


INVESTOVANIE PRE OBČANOV

Akcie
Deriváty
ETF
Aplikácie na investovanie
e-Broker
Smartbroker

FinGO.sk odporúča:



POISTENIE PRE OBČANOV

Cestovné poistenie Family
Poistenie proti zneužitiu karty
Poistenie právnej ochrany vodičov D.A.S

FinGO.sk odporúča:

PRODUKTY PRE PODNIKATEĽOV A FIRMY

Podnikateľský kontokorent
Podnikateľský úver
Úver na obchodovanie (margin)
Úver na menu

HISTÓRIA BANKY

Skupina Fio bola založená v roku 1993. Po štyroch rokoch od vzniku začala cez e-Broker investovať do akcií. O pár rokov už obchodovala online s USA a Nemeckom. Po tom, čo Fio spustilo do prevádzky zahraničnú pobočku na Slovensku, otvorili jeho pobočku aj v Poľsku a neskôr aj v Maďarsku. V roku 2008 Fio v Česku požiadalo o bankovú licenciu, o dva roky ju dostalo a zmenilo názov na Fio banka. 

Od roku 2012 vydávala Fio banka vlastné platobné karty s technológiou PayPass. V roku 2014 mala banka na Slovensku 10 pobočiek. Fio Banka počas svojho pôsobenia získala ocenenia Bankový inovátor a Najústretovejšia banka. 

Kategórie

Banky na Slovensku Cestovné poistenie Finančné správy Fingo radí Fingopédia Hypotéky Investície Napísali o nás Nezaradené Neživotné poistenie Novinky Fingo Osobné financie Pandémia Podnikateľské úvery Poistenie auta Poistenie majetku Reality Život vo FinGO.sk Životné poistenie

Mohlo by vás zaujímať

Najčítanejšie články

Najnovšie články