Investície Pandémia

Mám začať investovať do zlata, keď jeho cena rastie?

zlaté mince vývoj trhov

Zlato by malo patriť do investičného portfólia každého z nás. Je totiž jednou z mála cenín, ktorá si v čase uchováva svoju hodnotu bez ohľadu na to, či ho kúpite teraz alebo o rok. Aj počas veľkých prepadov na akciových trhoch, počas ktorých cena zlata rastie, má zmysel sporiť si do zlata.

Samozrejme, že sú situácie na trhu kedy cena akcií klesá a naopak, cena zlata stúpa. Tak sa to deje aj teraz v súvislosti s epidémiou koronavírusu. “Zajtra však môže byť situácia iná a cena zlata môže radikálne vyletieť, tak ako aj spadnúť. Z dlhodobého hľadiska je to práve zlato, ktoré v priemere dosahuje najlepšie zhodnotenie v čase,” vysvetľuje riadiateľka pre investície vo FinGO.sk Lucia Luptáková. 

Investičný analytik FinGO.sk František Burda dodáva, že cena zlata ešte nedosiahla svojich maxím, ktoré boli v roku 2011. “Priestor na rast je preto obrovský. Zlato zohráva v portfóliu klienta ochrannú poistku. V dobrých časoch udržuje hodnotu a v krízach prudko rastie, pretože je to jediný bezpečný prístav,” radí F. Burda.

Na pravidelné sporenie do zlata je vždy správny čas

Najdôležitejšie je, že zlato nepodlieha inflácii, a práve z tohto dôvodu si za rovnaký objem zlata viete kúpiť také isté, ba až väčšie množstvo tovaru ako napríklad pred 500 rokmi.

“Veľkou výhodou je, že poskytujeme klientom možnosť pravidelnej investície do fyzického zlata. Klient tým pádom nemusí riešiť či je tento týždeň cena zlata za gram o € nižšia alebo vyššia. Cena sa mu v čase vypriemeruje. Nopak, niekto kto sa chystá jednorázovo nakúpiť 10 mincí, si už rozmyslí kedy je tá, podľa neho, vhodná príležitosť,” dodáva odborníčka L. Luptáková zo spoločnosti FinGO.sk.

FinGO.sk pracuje online, ozvite sa

Ak chcete vedieť, ako si môžete v dnešných časoch začať sporiť do zlata, ktoré ochráni vaše peniaze pred infláciou, ale aj finančnými krízami, ozvite sa nám pokojne ešte dnes. FinGO.sk finanční sprostredkovatelia pracujú a komunikujú aj online, takže sa s nami môžete spojiť neustále.

Zavolajte nám na 0800 60 10 60, prípadne naše bezplatné služby môžete využiť aj prostredníctvom nového chatu, ktorý nájdete na www.fingo.sk.   

Kategórie

Banky na Slovensku Cestovné poistenie Finančné správy Fingo radí Fingopédia Hypotéky Investície Napísali o nás Nezaradené Neživotné poistenie Novinky Fingo Osobné financie Pandémia Podnikateľské úvery Poistenie auta Poistenie majetku Reality Život vo FinGO.sk Životné poistenie

Mohlo by vás zaujímať

Najčítanejšie články

Najnovšie články