Pandémia Životné poistenie

Pre koho je pripoistenie PN-ky zvlášť vhodné


životné poistenie

Pripoistenie práceneschopnosti (PN) by malo vykryť rozdiel medzi vašim bežným mesačným príjmom a dávkou zo Sociálnej poisťovne, ak ostanete dlhšie chorí. Uzatvoriť si ho môžu zamestnanci, ale aj podnikatelia, ktorí si často kvôli optimalizácii výdavkov platia nižšie odvody.

Pripoistenie práceneschopnost sa oplatí pridať do zmluvy životného poistenia každému, kto nemá vytvorenú finančnú rezervu pre prípad nečakaných udalostí akou je aj úraz alebo choroba. Takéto situácie ho totiž môžu na dlhšie obdobie odstaviť od práce a pripraviť o časť príjmu, čo by ohrozilo platenie jeho povinných výdavkov.

Podnikatelia by si mali navýšiť poistné sumy

Napríklad podnikatelia, ktorí si platia najnižšie povinné odvody, často dostávajú zo Sociálnej poisťovne minimálne nemocenské dávky, ktoré ani zďaleka nepokryjú ich mesačné výdavky. O to viac by si mali navýšiť svoje poistné sumy v životnom poistení, aby v prípade dlhodobej PN-ky nemali finančné problémy a boli finančne zaistení tak ako potrebujú na svoje bežné fungovanie.

TIP: Uzatvoriť si životné poistenie alebo doplniť pripoistenie PN, ktoré vám v zmluve chýba, má stále zmysel. FinGO.sk vám s tým pomôže bezplatne aj z pohodlia vášho domova.

Čakacia doba 3 mesiace

Pri pripoistení práceneschopnosti majú poisťovne čakaciu dobu obvykle 3 mesiace, jedine pri PN z dôvodu chrbtice to býva 12 mesiacov. To znamená, že keby ste si riziko práceneschopnosti pripoistili teraz, mohli by ste si ho uplatniť po 3 mesiacoch od uzatvorenia zmluvy, teda najskôr v júni.

Ak potrebujete skontrolovať zmluvu vášho životného poistenia alebo si nie ste istí, aké riziká máte vlastne poistené, oslovte našich FinGO.sk finančných sprostredkovateľov. Aj v týchto dňoch pracujeme na 100 % online, preto vám dokážeme pomôcť aj počas pandémie. Môžete nám zavolať aj na číslo 0800 60 10 60. Poradíme vám bezplatne a radi vám pomôžeme. 

    Kategórie

    Banky na Slovensku Cestovné poistenie Finančné správy Fingo radí Fingopédia Hypotéky Investície Napísali o nás Nezaradené Neživotné poistenie Novinky Fingo Osobné financie Pandémia Podnikateľské úvery Poistenie auta Poistenie majetku Reality Život vo FinGO.sk Životné poistenie

    Mohlo by vás zaujímať

    Najčítanejšie články

    Najnovšie články