Investície Pandémia

Vstúpiť teraz do II. piliera? Rozhodne áno


žena si študuje poistnú zmluvu

Uvažujete, či je teraz vhodné vstúpiť do II. piliera? Neoplatí sa čakať, lepšia príležitosť v najbližších rokoch možno nebude. 

Počas týchto dní z každej strany počúvame o finančnej kríze, o prepade akciových trhov, fondov a o tom, že ľudia prichádzajú o svoje peniaze. Aj v II. pilieri sú nasporené prostriedky investované do fondov. Kto ešte II. druhý pilier nemá, teraz je ten správny čas! 

Lepšia príležitosť v najbližších rokoch asi nebude

Pokiaľ ešte nemáte II. pilier a uvažujete či je teraz, vzhľadom na situáciu, vhodné doňho vstúpiť, mali by ste vedieť, že vhodnejšia príležitosť pravdepodobne v najbližších rokoch nenastane. Prečo? Poklesom, ktorý je na trhu badateľný, sa automaticky znížila cena podielov vo fondoch, a vďaka tomu vám vaše pravidelné príspevky zo Sociálnej poisťovne nakúpia viac podielov ako napríklad pred rokom.  

Príklad: Predstavte si, že Sociálna poisťovňa posiela na II. pilier z povinných odvodov každý mesiac príspevok vo výške 30 €. Začiatkom roka ste za tento objem peňazí nakúpili napríklad 330 podielov vo fonde, ale dnes to môže byť až 430 podielov. Podiely sú v súčasnosti lacnejšie, preto ich za tú istú sumu nakúpite viac. Keď opätovne začnú ceny podielov rásť, 430 podielov vám zákonite zarobí viac ako 330 podielov.

TIP: Ak si chcete založiť II. pilier, s výberom dôchodkovej správcovskej spoločnosti spoločnosti a nastavením fondov vám radi poradímeFinGO.sk finanční sprostredkovatelia pracujú aj v týchto dňoch online. 

Poraďte sa ohľadom svojich rodinných financií jednoducho z pohodlia svojho domova. Nechajte nám kontakt a my sa vám ozveme. Pomôžeme vám. Spolu to zvládneme!

     

    Kategórie

    Banky na Slovensku Cestovné poistenie Finančné správy Fingo radí Fingopédia Hypotéky Investície Napísali o nás Nezaradené Neživotné poistenie Novinky Fingo Osobné financie Pandémia Podnikateľské úvery Poistenie auta Poistenie majetku Reality Život vo FinGO.sk Životné poistenie

    Mohlo by vás zaujímať

    Najčítanejšie články

    Najnovšie články