Investície Pandémia

Oplatí sa teraz investovať väčšiu sumu, či radšej “v menšom”?


koronavírus investovanie

Práve teraz keď trhy padajú, je správny čas začať investovať, zhodujú sa odborníci. Ale ako na to? Musím mať väčší obnos peňazí, alebo mi stačí aj 50 či 100 eur mesačne? Prečítajte si, čo radia naši investiční špecialisti z FinGO.sk – riaditeľka pre investície Lucia Luptáková a investičný analytik František Burda. 

       

Je vhodné v súčasnosti začať s investovaním, ak mám väčší obnos peňazí? 

L. Luptáková: Určite áno. Takáto príležitosť nastala naposledy v roku 1987, kedy sa v priebehu jediného dňa prepadli trhy o 22,6 %. Ak trhy zaznamenajú prepad napríklad o 20 %, znamená to pre klientov možnosť dosiahnuť výnos v rovnakej výške, čiže 20 %, už len tým, že sa trhy vrátia na svoju pôvodnú hodnotu pred pádom. O ďalšom raste trhov nehovoriac.

F. Burda: Určite áno. Treba si na začiatku povedať, čo od investície očakávate. Čo má priniesť a kedy ju chcete ukončiť. Investíciu treba zároveň vhodne diverzifikvoať, teda rozložiť do viacerých finančných nástrojov.

Má zmysel začať s investovaním pre niekoho, ak momentálne nemám väčší obnos peňazí, len by som chcel začať investovať napríklad 50 či 100 eur mesačne? 

L. Luptáková: Áno, má to zmysel. Začať s investovaním je vhodné kedykoľvek, avšak práve v súčasnej situácii keď trhy zaznamenali prepad, klienti majú možnosť vyššieho zisku. Navyše vstupné poplatky sú počítané % z cieľovej sumy vkladov klienta, čiže vzhľadom na poplatky je jedno, či klient začne s investovaním teraz alebo napríklad o rok.

F. Burda: Aj aktuálna situácia, ktorá nastala kvôli epidémii koronavírusu, ľuďom ukazuje, že  je dôležité mať vlastnú finančnú rezervu. Začať treba hneď a aj s malou sumou.

Potrebujete poradiť?

Ak chcete vedieť, kam sa v tomto období oplatí investovať, či sa dá uzatvoriť zmluva aj online alebo sa musíte stretnúť s odborníkom osobne, naši FinGO.sk makléri vám poradia. Zavolajte nám na 0800 60 10 60 alebo nám zanechajte vaše údaje a my sa vám ozveme.

Poraďte sa ohľadom svojich rodinných financií jednoducho z pohodlia svojho domova. Pomôžeme vám. Spolu to zvládneme!

     

    Kategórie

    Banky na Slovensku Cestovné poistenie Finančné správy Fingo radí Fingopédia Hypotéky Investície Napísali o nás Nezaradené Neživotné poistenie Novinky Fingo Osobné financie Pandémia Podnikateľské úvery Poistenie auta Poistenie majetku Reality Život vo FinGO.sk Životné poistenie

    Mohlo by vás zaujímať

    Najčítanejšie články

    Najnovšie články