Investície Pandémia

Zlato ukazuje svoju silu, sporiť môžete aj od malej sumy


zlaté mince

Aj súčasná ekonomická situácia spôsobená koronavírusom potvrdila, že kríza sa nikdy neohlási vopred. Na podobné údery by sme mali byť pripravení a investičné zlato je najlepšou poistkou investičného portfólia.

Kým akciové trhy padajú, zlato si svoju cenu drží, ba dokonca rastie. Ukazuje tak svoju silu, overenú históriou. Kúpou investičného zlata istia svoje portfólio aj veľkí investori, dokonca aj centrálne banky. Krajiny sa tak chránia do budúcnosti, kedy by mohlo dôjsť k oslabeniu ich meny. 

Bojovník proti finančnej kríze

Prečo? Hlavnou úlohou zlata je totiž ochrániť investičné portfólio v čase neistoty a uchovať jeho hodnotu v čase. Rovnako by mali uvažovať aj malí investori, teda aj vy. Investičné zlato dokáže ochrániť vaše peniaze nielen proti inflácii, ale aj proti finančnej kríze

Cez spoločnosť FinGO.sk si môžete pravidelne sporiť na jednouncové zlaté mince, v ktorých budete postupne nakupovať podiely a každá vaša platba sa obratom premení na fyzické zlato. To je veľká výhoda a to podstatné, čo vaše portfólio ochráni, lebo zlato si narozdiel od peňazí svoju hodnotu v čase uchováva.  

Vývoj amerického indexu S&P a ceny zlata za posledný mesiac

zlaté mince

Prečo práve teraz začať sporiť do zlata 

  • Zlato istí vaše peniaze v časoch neistoty a finančných kríz, aká nastala aj teraz v čase pandémie
  • Investovanie do zlata je v súčasnosti už také jednoduché ako napríklad investovanie do fondov. 
  • Na zlato si môžete sporiť pravidelne od 25 eur mesačne, stačí sa rozhodnúť koľko gramov zlata by ste chceli kúpiť a koľko eur si na to budete mesačne odkladať.
  • Zlato by malo predstavovať približne 10 – 20 % investičného portfólia v závislosti od vašej životnej a majetkovej situácie
  • Keďže uchováva hodnotu v čase, malo by byť investíciou s najdlhším sporiacim horizontom, pokojne aj 20 či 30 rokov. 
  • Mnohí Slováci si do zlata sporia aj na dôchodok, na budúcnosť svojich detí, resp. chcú zlatom poistiť svoje investičné portfólio. 

Ak by ste chceli vedieť viac, FinGO.sk finanční sprostredkovatelia vám bezplatne poradia, ako si môžete začať sporiť do zlata. Sporiaci program spoločnosti Golden Oak Trust je veľmi jednoduchý a dostupný aj online. Zavolajte nám na 0800 60 10 60 alebo sa s nami spojte na našom online chate na webe www.fingo.sk. Sme online a poradíme vám aj teraz z pohodlia vášho domova.

Poraďte sa ohľadom svojich rodinných financií jednoducho z pohodlia svojho domova. Nechajte nám kontakt a my sa vám ozveme. Pomôžeme vám. Spolu to zvládneme!

    Kategórie

    Banky na Slovensku Cestovné poistenie Finančné správy Fingo radí Fingopédia Hypotéky Investície Napísali o nás Nezaradené Neživotné poistenie Novinky Fingo Osobné financie Pandémia Podnikateľské úvery Poistenie auta Poistenie majetku Reality Život vo FinGO.sk Životné poistenie

    Mohlo by vás zaujímať

    Najčítanejšie články

    Najnovšie články